Alig került a piacra, máris aranyérmet nyert a magyar gin

Forrás: turizmus.com

 2024. április 19. 08:40

Az évente megrendezésre kerülő London Spirits Competition az egyik legnevesebb nemzetközi verseny a szeszes italok világában. Az idei év pedig magyar sikerrel zárult: az aranyérmesek táborában köszönthetünk egy - a piacon akkor még meg sem jelent - különlegességet, az Árpád Classic Gint is.

A London Spirits Competition célja, hogy kiemelje és díjazza azokat a szeszes italokat, amelyek nem csak kiváló minőségűek, de valóban értéket hordoznak a fogyasztók számára. Éppen ezért 3 szempontot vesznek figyelembe a pontozásnál: a minőséget, a megjelenést és hogy a kiválasztott termék ár-érték aránya valóban megfelelő-e.

A minőség természetesen kiemelt fontosságú: a benevezett italok szigorú kémiai elemzésen esnek át, de ezen kívül természetesen azt is figyelembe veszik, hogy valóban élvezetes legyen kortyolgatni az adott italt, az alkohol és savtartalom kiegyensúlyozott legyen - derül ki a nyertes főzde lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A díjnyertes ital

Fotó: Árpád Pálinka Manufaktúra

Emellett az ital megjelenése is rendkívül fontos - hiszen a különleges tervezésű, esztétikus palack a bárok dísze lehet és a fogyasztók is szívesebben vesznek le ilyen terméket a polcokról. Végül pedig lényeges az ár-érték arány: az, hogy a vásárlók valóban értéket kapjanak Az Árpád Classic Gin minden kategóriában remekelt, így a magyar terméket büszkén köszöntjük az aranyérmesek között - egyedüliként Magyarországról.

Hazánkból évről évre neveznek be nem csak gineket, de más szeszes italokat a gyártók. Ezek általában olyan termékek, amelyeket előzőleg már piacra dobtak, így a vásárlói visszajelzésekből már lehet tudni, hogy az ital tetszik-e a fogyasztóknak. Az Árpád Pálinka Manufaktúra azonban úgy döntött, hogy még az értékesítés előtt megméretteti a termékeit, merészségük pedig nagyon pozitív eredményeket hozott. Az Árpád Classic Gin aranyérme mellett ugyanis a másik benevezett gin, a Magyarország ikonikus fűszeréből készített Árpád Paprika Gin is ezüstérmet érdemelt.

 

Árpád Classic Gin: London Dry típusú gin újragondolva

Az Árpád Pálinka Manufaktúra prémium minőségű pálinkáival vált ismertté, a családi vállalkozás alapítói azonban úgy döntöttek, idén új kihívások elé néznek és megalkotják új termékcsaládukat, az Árpád Gint.  Ez egy London Dry típusú gin, amely a szokásosnál citrusosabb, ízében pedig szinte robban a boróka. De nem csak a ginek íze különleges, csomagolásuk is egyedülálló: a palack elegánsan bordázott, a címke pedig letisztult, mikro dombormintákkal.