Állami cég dönt a Rác fürdő sorsáról

Forrás: MTI/turizmus.com

 2017. január 03. 10:49

Lapértesülések szerint a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a Rác fürdő sorsa. A felújított fürdő- és hotelkomplexum megnyitása hat éve tolódik.

Elrendelte a bíróság a Rác Nosztalgia Kft. felszámolását – írta meg a Világgazdaságdecember végén.  Ezzel az állami Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. kezébe került a fővárosi Rác fürdő- és hotelkomplexumot – annak idején mintegy 9 milliárd forintból – újjáépítő mindkét cég sorsa, illetve a döntés, hogy nyílt vagy zárt körű pályázaton hirdetheti meg a vagyont.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány még tavaly júniusban kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Rác fürdő és hotel két, felszámolás alatt lévő beruházó cégét, amelyek együttesen több mint egymilliárd forinttal tartoztak a Fővárosi Önkormányzatnak és egyik gazdasági társaságának – közölte akkor a Főpolgármesteri Hivatal. Az átminősítés azt célozta, hogy a jogutód nélküli megszüntetés gyorsabb, átláthatóbb és egységesített eljárásrend szerint történjék.

A fürdőkomplexum átfogó rekonstrukcióját 2002-ben kezdték meg. A felújítás 2010-ben befejeződött, de a létesítmény máig nem nyitott ki.

A fürdő és a mellé épített szálloda egyik szobája kívülről január 3-án

A fürdő és a mellé épített szálloda egyik szobája kívülről január 3-án

Fotó: MTI/ Bruzák Noémi