Állami segítséget kér az amerikai vendéglátóipar

Forrás: turizmus.com

 2020. december 16. 08:51

Miközben a koronavírus-járvány továbbra is tombol az Egyesült Államokban, az ország éttermesei nyílt levélben kértek segítséget a Kongresszustól.

A Nemzeti Éttermi Szövetség azt kéri a törvényhozóktól, hogy döntsenek végre egy második gazdasági mentőcsomagról, és mentsék meg a vendéglátóipart, amely „már kilenc hónapja zuhanórepülésben" van – számol be a Statista.com.

A levélben beszámolnak egy 6000 étteremüzemeltető részvételével lezajlott kutatás eredményeiről. A válaszadó amerikai vendéglősök 87%-ának esett a forgalma, átlagosan 36%-kal, és legalább 10 ezer étterem zárt be az Egyesült Államokban az utóbbi három hónap során.

Infographic: The Pandemic's Toll on the U.S. Restaurant Industry | Statista You will find more infographics at Statista

A szövetség becslései szerint az USA-ban bevezetett lezárások és kötelezően előírt éttermi kapacitáscsökkentések miatt a vendéglátóágazat 130 milliárd dolláros bevételtől esett el az idén március és október között. November végéig 2,1 millió munkahely szűnt meg az ágazatban, és decemberben körülbelül 110,000 étterem tartott zárva ideiglenesen vagy véglegesen országszerte a krízis miatt.

(Nyitókép: 123rf.com)