Támogatás a dunaújvárosi szállodának és fürdőnek

Forrás: turizmus.com

 2019. március 06. 09:58

Állami segítséggel az Aquantis Wellness és Gyógyászati Központot felújítják, mellette pedig egy szállodát és egyben rendezvényközpontot építenek.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a dunaújvárosi önkormányzat összesen egymilliárd 993 millió forintot kap a szálloda beruházásra. Ebből 600 milliót már idén, a többit jövőre folyósítják a Modern Városok Program keretéből.

A kormány egyúttal arról is döntött, hogy a várossal korábban kötött megállapodás alapján az állami költségvetésből további, csaknem 3 milliárd forinttal támogatják az Aquantis élményfürdő felújítását és a Fürdőpark kialakítását. A beruházásra idén 900 millió forintot utalnak át, 2020-ban pedig legfeljebb 1,979 milliárd forintot.

Csaknem kétezer négyzetméternyi vízfelület

Fotó: aquantis.hu

Az Aquantist egy éve nyitották meg újra, miután hat éve zárva volt a még mindig csak 12 éves épület. A beruházást egykor finanszírozó bank sokáig megpróbálta eladni a létesítményt, amelyet végül kormánytámogatással a dunaújvárosi önkormányzat vett meg.

A fürdőben 14 medence, hét csúszda van, a vízfelület csaknem kétezer négyzetméter. Egykor gyógyászati részleg is működött benne.

A város ezen kívül egy új kézilabdacsarnokot is építhet. A kormány határozata szerint a Kézilabda Akadémia 5,994 milliárd forintból valósulhat meg 2019 és 2021 között.

Ezzel változtattak a 2017-es kormányrendelet koncepcióján, mert akkor még a meglévő csarnok felújítását tervezték. A támogatás összege azonban nem változott. Az új épület mellett egy szállót is létesítenek a Kézilabda Akadémia számára, és a meglévő kollégiumot is felújítják.

Kapcsolódó cikkek