Állati kávézók - az új vendégcsalogató

Forrás: turizmus.com

 2016. július 06. 16:54

Újabban világszerte egyre több olyan étterem és kávézó nyílik, ahol a vendégeket állatokkal csábítják be, és nem csupán hatalmas akváriumokkal.

Kutyák és macskák várják a világ több pontján - köztük Japánban és Los Angelesben – hogy a betérők egy kis simogatást nyújtsanak számukra, és ezzel magukat is megnyugtassák. A trend Ázsiában kezdődött, de ma már Európa és az Egyesült Államok számos városában terjed.

 

A közelmúltban nyílt Los Angeles-i Dog Cafe csak az egyik, ahol szívesen várják azokat, akik egy kis dörgölőzésre és nedves puszira vágynak. Legtöbbször családok, gyerekekkel látogatnak ilyen helyekre. Kérdés persze, hogy a kicsi allergiás-e a macska vagy kutyaszőrre. Bár egyes orvosok szerint azok a gyerkőcök, akik pici koruktól állatokkal együtt élnek, testileg  jobban tolerálják azok jelenlétét

A legújabb kutyás kávézóban, a Dog Cafe-ban csak inni lehet, méghozzá csupán limonádét, kávét és teát, de máris annyira népszerű, hogy sorba kell állni a vendégeknek. A tulajdonos nem titkolt célja, hogy sok állatot örökbe is adjon, tehát hogy ne csak egy órára legyen gazdája a kiszemelt kölyöknek.

Sarah Wolfgang, a hely alapítója azt reméli, hogy ezzel is csökken világszerte a kóbor kutyák száma, és növekszik azoké, akiket nemcsak egy-egy órára szeretgetnek a kávézójába betérők.