Álomállást kaphatnak a vakációzó gyerekek is

 2014. július 21. 15:57

A sárvári fürdőben három (gyerek)állást hirdetnek meg, amelyekre július 27-ig lehet jelentkezni a vakacio@sarvarfurdo.hu emailcímen.

Csúszdaellenőr, UV és fagylaltrendőr, valamint kalandpark felügyelői állásra lehet pályázni. Ezekkel az önkéntes munkákkal a gyerekek nem csak társadalmi felelősségvállalás fontosságát érezhetik át, hanem közelebbről megismerhetik a fürdő belső világát. A lelkes önkéntesek fizetsége az lesz, hogy osztálytársaikat is meglephetik egy őszi osztálykirándulással. A gyerekeknek szóló, de a helyi turisztikai vonzerőt is növelő (állom)állásokra jelentkezni  max. 1 perces videoüzenetben, vagy néhány soros levélben lehet.

Az UV és fagylaltrendőr munkaköri leírásában szerepel: figyelmeztetnie kell a fürdőzőket arra, hogy figyeljenek oda a napsugárzás veszélyeire, ha nincs valakinél fényvédőszer, akkor ingyenes naptejet kell neki adnia. E mellett, minden nap tesztelnie kell a helyi Sütibank és a Jótékonysági Fagylaltgyár kínálatát, tisztaságát, stb.  A csúszdaellenőr minden nap reggel kipróbálja a lesiklást a fürdő csúszdáin és ellenőrzi elegendő víz van e azokban a gyorsasághoz. Elmagyarázza a vendégeknek, hogyan lehet elkerülni a strand-baleseteket.  A fürdő kalandparkjának felügyelője segít abban, hogy az ügyetlenebb vendégek is végig tudjanak menni a pályákon. Ezzel párhuzamosan mind a három munkavállalónak kommunikációs feladatokat is el kell látnia a fürdő közösségi oldalán. Minden állást egy hétig tölthetnek be a jelentkezők. Szakképzett animátorok, úszóoktatók vigyáznak rájuk a munkaidejük alatt. A kommunikációs munkálatok elvégzésében szakképzett újságírók és pedagógusok is segítik a kicsik munkáját.

Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója elmondta:  ilyen ingyenes, önkéntességre alapuló munkát csak néhány gyereknek tudnak biztosítani: Ugyanakkor más fürdők számára is szeretnének jó példával járni. Magyarországon több mint 380 minősített strand és fürdő létezik. Ha a kezdeményezéshez minden más strand és fürdő is csatlakozna, akkor ezer gyerek is kaphatna „munkát" még az idén nyáron.

Vancsura szerint, az ilyen állások  segítségével,  a diákok belekóstolhatnak a munka világába. Tudatosodhat bennük, hogy a közös jó érdekében érdemes tenni még akkor is, ha nem kapnak fizetést érte. Megtanulhatják, hogy az önkéntesség segít környezetünk és közösségünk jobbá tételében.

Hozzátette: a diákmunkát a Munka törvénykönyve szabályozza, legálisan 16 éves kortól lehet dolgozni, tinik már könnyen találnak maguknak állást a nyári szünetben. Azonban a kisebbeket klasszikusan munkára fogni egyáltalán nem lehet. Ezt a törvény is tiltja.