Alternatív fűtési megoldások: ahány ház, annyiféle megoldás

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 01. 10:50

Az innovatív fűtési megoldásokkal akár nagyobb beruházás nélkül is racionalizálhatják energiafelhasználással kapcsolatos kiadásaikat a vállalkozások. A Pellet Szerviz Kft. az adott ingatlanhoz megfelelő fűtőberendezés kiválasztásában is segít.

Legyen szó szállodáról, kisebb panzióról, vendégházról vagy étteremről, az elszálló energiaköltségek miatt egyre nehezebb a vállalkozások nyereséges üzemeltetése. „Azonban, ha valaki kapkod, és nem a saját ingatlanához megfelelő fűtő berendezést választ, pórul is járhat. Egyetemes tanács nincs, ahány ház, annyiféle megoldás létezik” – mondta lapunknak Temesi László, a Pellet Szerviz Kft. értékesítési vezetője.

Cserélje a gázt biomasszára!

A vállalat – az MSZÉSZ társult tagjaként – a nemzetközi trendeknek megfelelő megoldásokat kínál rezsiköltségek lefaragására a szálláshelyek és vendéglátóipari egységek számára. Cégük a biomassza fűtés terén piacvezető, nem véletlen, hogy a gáz kiváltására az egyik lehetőségként az utóbbi évtizedben hatalmasat fejlődő biomassza fűtést javasolják.

„A modern a kazánokat nem úgy kell elképzelni, mint a régi szeneskályhákat” – mutatott rá a szakember. A nagy európai gyárak a környezetvédelmi standardoknak mindenben megfelelő termékeiket ugyanis minden kényelmi extrával felszerelik Az egységek akár kültéren, kazánház nélkül is felállíthatók, sok esetben elképesztően modern dizájnt képviselnek. Vezérlésük kapcsolódik a wifihez, így a fűtés akárhonnan irányítható. Szintén a modern idők egyik vívmánya, hogy a fűtőanyag-tartályok szinte a végtelenségig nagyobbíthatók, nincs szükség napi ellenőrzésre. Ez nagy előny azoknál a vendégházaknál és panzióknál, ahol a személyzet nincs jelen minden nap.

A modern kazánok távolról is irányíthatók

Fotó: Pellet Szerviz Kft.

„Fontos megemlíteni, hogy régi típusú vegyes tüzelésű kazánok is felszerelhetőek pellet égőfejekkel” – hangsúlyozta Temesi László. Ez az újítás a szakember szerint főleg olyan tulajdonosok számára lehet vonzó alternatíva, akik nem szeretnének beruházni egy új kazánra, azonban fontos számukra az innováció és a rezsiköltségük alacsonyan tartása.

100 százalékos hatékonyság az infrapaneleknél

Egy másik, modern technológiát képviselő opció a gázfűtés kiváltására az infrapanel. A Nyugat-Európában már elterjedt fűtési megoldás, gazdaságos üzemeltethetősége mellett, az egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt is vonzó: az infravörös hullámok a levegő helyett az emberi bőrt és a tárgyakat melegítik, így hatásfokuk közel 100 százalékos.

Hexagon infrapanel

Fotó: Pellet Szerviz Kft.

Az infrapanelekkel történő fűtés ráadásul nem keveri a levegőt, így a szállópor-koncentráció a minimálisra csökken, szemben a hagyományos fűtési módokkal. Előnyös, hogy a panelek ma már tükrökbe, fotókba és egyéb design kiegészítőkbe is építhetők.

Az infrapanelek tükörbe is építhetők

Fotó: Pellet Szerviz Kft.

Látványkandallók a kellemes hőérzetért

A teraszok, éttermek és hallok fűtésében hazánkban is kezd trendivé válni az etanol égők használata. A modern szerkezetek, exkluzív díszítő elem funkciójuk mellett, képesek betölteni a fűtés funkciót is. Egyszerűen applikálhatók falba, sarokfalba, állhatnak totemként vagy akár kandallókba is beépíthetők.

Sarokfalba épített látványkandalló

Fotó: Pellet Szerviz Kft.

A szobák dísze lehet az asztalra is helyezhető etanol égő

Fotó: Pellet Szerviz Kft.

„Szakértői csapatunk a megfelelő eszközök kiválasztásában és üzembehelyezésében is segíti partnereit” - hangsúlyozta a szakember. 14 éves szakmai tapasztalatuk, valamint egész országot lefedő szervizhálózatuk garancia a magas minőségre és a teljes körű szolgáltatásra.

Információk: pellet-szerviz.hu

Kontakt: Temesi László
E-mail: temesi.laszlo@pellet-szerviz.hu
Telefon: +36 70 883 3034

(X)