Alvásbarát Hotel Díjat nyert az ibis

Forrás: turizmus.com

 2015. március 11. 13:09

Az ibis az alváskultúrát kiemelten kezelő szállodáknak járó Alvásbarát Hotel Díj elismerésben részesült.

A díj, mely  az Alvás Világnapja magyarországi rendezvényén került átadásra, a világ vezető szálloda-üzemeltetőjének, az Accor Csoport economy márkájának saját, Sweet Bed by ibis koncepciójának elismerése, mely egy forradalmian új fekhely-koncepció, tökéletes kényelmet kínálva vendégei számára.

 

A föld lakosságának egyharmada szenved valamilyen alvászavarban vagy alvásbeteg – hívja fel a figyelmet a 2015. évi Alvás Világnapja alkalmából a World Association of Sleep Medicine (WASM), az Alvásorvosok Világszövetsége. Magyarországon a helyzet ennél is kritikusabb, hangsúlyozták a budapesti alváskonferencia résztvevői az Alvás Világnapja alkalmából tartott rendezvényen. Az egészség alapja a jó alvás, ennek hiánya csökkenti az életminőséget és számos betegség előidézője lehet.

A magyarországi Alvás Világnapján sor került az alváskultúra érdekében végzett Distinghuished Activity Award elismerések átadására. 2015-ben többek között az ibis szállodák vehették át az elismerést dr. Niklai Ákostól és Kiss-Róbert Richardtól, a Sleepfriendly Program magyarországi vezetőitől. A díjat az ibis nevében Stefan Potocki, az Accor Economy & Midscale márkák Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős Regionális Üzemeltetési Igazgatója és Kormány Balázs, az ibis Magyarországért és Szlovákiáért felelős Regionális Üzemeltetési Igazgatója vette át.

Az ibis az első hotelmárka, mely egységesen tervezett saját, egyedi fekhely-koncepcióval állt elő, melynek kialakításában szakemberein túl szociológusok és orvosok is részt vettek.

A pihentető alvást biztosító koncepció végleges kialakítását különböző felmérések, kutatások és többszörös tesztelés előzte meg. Az új Sweet Bed koncepció bevezetését követő egy éven belül már 100.000 ágyat cseréltek le a szállodalánc hoteljeiben világszerte. A különleges Sweet Bed ágyak a magyarországi ibis szállodákban is elérhetőek, melyekből négy szálloda Budapesten, egy Győrben található. A koncepció bevezetését követően a vendégvisszajelzések az alvás kényelmére vonatkozóan jelentősen növekedtek. Az ágyak népszerűségének köszönhetően a szállodalánc kilépett a megszokott keretek közül és Európában az interneten is elérhetővé tette és  forgalmazza a Sweet Bed ágyat.

A fotón balról jobbra: Dr. Niklai Ákos, a Sleepfriendly Hotel Program szakmai elnöke, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Dr. Kiss Róbert Richárd, a Sleepfriendly Hotel International Program vezérigazgatója, Stefan Potocki, Economy- és Midscale márkák Magyarországért, Szlovákiáért és Csehországért felelős Regionális Üzemeltetési Igazgatója, Kormány Balázs, az ibis Magyarországért és Szlovákiáért felelős Regionális Üzemeltetési Igazgatója és G. Németh György, a World Sleep Day Hungary Igazgatója.