Amadeus Ventures a startup-ok szolgálatában

Forrás: turizmus.com

 2015. december 22. 14:14

Hamarosan a hetedik startup csatlakozik az Amadeus Ventures-höz, mely az Amadeus által létrehozott alap, induló, de nagy növekedési potenciállal rendelkező utazási vállalkozások számára.

Az Amadeus Ventures fő célja, hogy megtaláljon és befektessen olyan stratup vállalkozásokba, melyek már működőképes „prototípust” fejlesztettek ki és olyan niche területekre fókuszálnak, amik az Amadeus meggyőződése szerint napjaink piaci trendjeinek és fejlesztéseinek élvonalába tartoznak.

A két éve indított kezdeményezés keretein belül idáig hat startup-ba invesztált az Amadeus, köztük található a hotel adatspecialista Olset, a repülőjegy és hotel árkövető Yapta, valamint a nyaralók és turistalakások bérbeadásával foglalkozó BookingPal.

 

Az alap létrehozásával az Amadeus olyan startup vállalkozásokba próbál kisebbségi részesedést szerezni és ezzel támogatni a további fejlődést, melyek beleillenek innovatív szemléletébe. Különösen koncentrálva olyan témákra, mint az utazások és a hozzájuk kapcsolódó tevékenység személyre szabhatósága, az új formák megjelenése a különböző tartalmak disztribúciója során, valamint az end–to-end utazási élmények.

Az Amadeus a startup vállalkozásokba történő befektetéseivel, illetve velük együttműködve továbbra is nagy hangsúlyt kíván fektetni az innovációra és az utazás jövőjének formálásra. (x)