Amazonas Nyíregyházán

Forrás: turizmus.com

 2014. december 08. 15:14

Kubai krokodil, csupasz turkálók, halálfejes majmocskák és szumátrai tigris is látható a Nyíregyházi Állatpark pénteken megnyílt új létesítményében, a Viktória Házban.

A létesítményt az amazonasi tündérrózsáról (Victoria amazonica) nevezték el, és itt kapott helyet az édesvízi állatokat bemutató akvaterrárium-rendszer. A Viktória Ház az otthona a park páncélos hüllőinek is, például a kubai krokodilnak vagy a hatalmas mississippi aligátoroknak, továbbá olyan különleges és bizarr külsejű állatoknak, mint a csupasz turkálók, a sörényes hangyász pár és a halálfejes majmocskák. Velük átellenben fura kinézetű binturongok s különleges papagájok élnek. De látható itt szumátrai tigris is, melyből összesen 400 egyed él a természetben. A csíkos nagymacskával már négy tigrisalfaj látható a sóstói állatkertben.

 

A házban trópusi növények is megcsodálhatók, kijárata pedig egy különleges, múzeumszerű bemutatótérrel zárul, ahol Párniczky József több száz egyedből álló rovargyűjteménye, továbbá kagyló- és csigagyűjtemény is megtekinthető.

A beruházás 250 millió forintos uniós támogatással és Nyíregyháza város 400 milliós önerejéből valósult meg. Az alig egy év alatt elkészült épület olyan turisztikai attrakció lehet, amely több tízezer emberrel növelheti az egyébként is Magyarország leglátogatottabb vidéki állatkertje címével büszkélkedő Nyíregyházi Állatpark évi több mint 400 ezer látogatójának számát.