Amerikának is kezd elege lenni az Airbnb-ből

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 04. 14:03

Augusztus közepén hajnali lövöldözés hangjaira ébredtek Miami elegáns villanegyedének lakói. A rendőrök kiérkezése után hamarosan kiderült, hogy csak a „szokásos” parti volt egy Airbnb által kiadott villában.

A lövöldözés helyszíne ugyanaz a villa volt, ahova márciusban a botrányhős MMA bajnok, Conor McGregor miatt már egyszer ki kellett hívni a rendőrséget.

A világ nagy városai sorra korlátozzák az Airbnb működését, de most már az USA egyre több részén is úgy gondolják, hogy a különféle Airbnb-bérletek szabályosan feldúlják a szomszédság megszokott mederben zajló életét – olvasható a VIMOSZ hírlevelében.

Az arizonai Sedona városában komoly civil és politikai mozgalom szerveződik Airbnb-ügyben. Egy két évvel ezelőtti állami törvény ugyanis korlátozza az önkormányzatok jogát az Airbnb-szállások szabályozására.

Az arizonai Sedona városában mintegy ezer ingatlan szerepel a rövid távon kiadható helyszínek között

Fotó: pixabay

A törvényhozóknak azzal adták el a javaslatot, hogy itt csak arról van szó, hogy a ház- és lakástulajdonosok szabad hálószobájukat kiadhassák egy kis extra pénzért.

Ezzel szemben Sedona városában a teljes ingatlanállomány 20%-a, 1000 ingatlan szerepel a rövid távon kiadható helyszínek között.

Ennek hatására az ingatlanárak elszabadultak, az addig csendes városkát ingatlanfejlesztések tömege teszi elviselhetetlenné. A helyi iskolákban végzők nem tudnak helyben elhelyezkedni, mert fizetésükből nem futja a megemelkedett ingatlanbérletekre.

Kapcsolódó cikkek

Overtourism a Bledi-tónál

2019. január 18.