Amszterdam a vegák és vegánok paradicsoma

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 20. 18:08

Ma már nem számít problémának, ha valaki vegetáriánus vagy vegán, a világ turisztikai fővárosai ez irányban egyre felkészültebbek. Utazni ezzel a hittel, életmóddal – vagy éppen egészségügyi megfontolásokkal – mind könnyebb lett az utóbbi években.

Korábban történt

Azok az idők is elmúltak, amikor fáradt salátafélék jelentették az egyetlen megoldást: ma már a hús nélküli, illetve minden állati alapanyagot kizáró fogások száma egyre bővül, és mind vonzóbbak lesznek.

Svédországban egyik évről a másikra 36 százalékkal nőtt a vegetáriánusok száma, az egyik piackutató cég felmérése szerint. Ez már akkora embertömeget takar, amelynek az igényeit érdemes turisztikai szempontból is figyelembe venni. Közben pedig nőtt a kifejezetten bio és vegán üzletek száma, ami szintén növelte az ilyen élelmiszerek forgalmát, olyanok körében is, akik csak kacérkodnak ezzel az étkezési móddal.

Ma már nem probléma, ha valaki vegetáriánus vagy vegán, a világ turisztikai fővárosai erre mind jobban felkészültek

Fotó: happiestwhenexploring.com

A vegetáriánusok Mekkája az egyik svéd turisztikai online magazin, a vagabond.se szerint Amszterdam, ahol 20 teljesen vegán, és 168 vega étterem működik. Stockholmban 18 vega és 136 vegán hely fogad vendégeket. Ezek, akárcsak Párizsban vagy Lisszabonban, már nagyon kreatív, vonzó trendi fogásokkal várják a hazai és külföldi vendégeket, a legkülönbözőbb nemzetek ízvilágát kínálva.