Anne Spanjersberg az a&o központjának új HR- és ESG-igazgatója

Forrás: turizmus.com

 2022. október 11. 12:54

A 37 éves, amszterdami származású Anne Spanjersberg, aki 2017 óta tagja az a&o csapatának, négy év nemzetközi értékesítési vezetőként eltöltött év után most a berlini központ humánerőforrás- és ESG-igazgatójaként folytatja pályafutását.

Anne Spanjersberg

Fotó: a&o

Oliver Winter, az a&o vezérigazgatója szerint a vállalat vezetése ragaszkodik ahhoz a kitűzött céljához, hogy az a&o 2025-re az első „zero waste”  szállodalánc legyen Európában, Anne Spanjersberg kinevezése és munkája pedig garancia a közös sikerre.

Az új HR- és ESG-igazgató számos újítást tervez, ezek közül néhány már meg is valósult. Az intézkedések fő célja az alkalmazottak megtartása és toborzása a jelenleg is szorult helyzetben lévő iparágban.

Több rugalmas intézkedést is bevezettek a foglalkoztatásban, búcsút mondtak például annak a követelménynek, hogy a recepciósnak a lehető legjobban kell ismernie az adott ország nyelvét. Nagy az érdeklődés a cég új Workation programja iránt is, amely biztosítja, hogy az egyes szállások munkavállalói munkahelyszínt, azaz várost vagy akár országot cserélhessenek egy-két hónapra. Az új HR igazgató véleménye, hogy "az egy-egy ilyen helyszínváltoztatás során tapasztalt eredmények azt mutatják, hogy a munkavállalók elégedettsége és a vállalattal való azonosulása jelentősen megnő”.

Az a&o ezenkívül nemcsak segít az új munkavállalók lakáskeresésében, hanem az első hónapban a teljes bérleti díjat kifizeti. 2023. január 1-jétől pedig a cég finanszírozza az állandó alkalmazottak tömegközlekedési költségeit.