Antimikrobiális felületvédelem akár 365 napon át

Forrás: turizmus.com

 2021. január 13. 08:32

Az Immunetec Proof Kft. magyar innováción alapuló termékei a fertőtlenítési megoldások új generációjaként jelentek meg a piacon. A cég intézményeknek kínált, újszerű megoldásairól Tancsik Gábor operatív igazgatóval beszélgettünk.

Miben különböznek Immunetec Proof Kft. termékei a többi, piacon lévő fertőtlenítő megoldástól?

Cégünk 100 százalékban magyar cég, az általa szabadalmaztatott eljárás pedig magyar innováció. Ezüstion-technológián alapuló termékeink a vírusok, a baktériumok és a gombák 99.9 százalékát elpusztítják. Fontos kiemelnem, hogy megoldásunkat jóval a Covid-19 előtt kifejlesztettük: a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2019 decemberében minősítette hivatalos fertőtlenítőszernek termékeinket, a piacra lépést eleve 2020 áprilisára terveztük. Ezt hoztuk a pandémia miatt egy hónappal előre.

Az ezüstion-technológián alapuló termékek a vírusok, a baktériumok és a gombák 99,9 százalékát elpusztítják

Fotó: Immunetec Proof Kft.

A fejlesztés közben a személyek és a terek védelmére egyaránt gondoltunk. Kézkrémünk alkoholmentes, így nem szárítja a bőrt, nagy mennyiségben berendelve sem tűzveszélyes. Kesztyűkrémként működik, vagyis kézmosástól kézmosásig kézen marad, akár 4-5 órán át antimikrobiális védelmet biztosít. Intézményi megrendelőink számára kézfertőtlenítő állomást kínálunk: a jól adagolható folyadék tulajdonságai mindenben megegyeznek a kézkrémével. Antimikrobiális textilimpregnáló spray-t is forgalmazunk, mely a textilre való felvitel első pillanatától felveszi a harcot a kórokozókkal szemben. A terméket színházak előszeretettel használják, de szálláshelyek, rendezvényhelyszínek, vendéglátóipari egységek számára is jó szívvel ajánljuk.

 

Hogyan működik a cég védjegyeként hirdetett antimikrobiális felületvédelem?

Az Immunetec AFV 365, vagyis a hosszú távú antimikrobiális felületvédelem kopásálló, univerzális fertőtlenítő bevonatként akár egy éven keresztül ellenállást biztosít a baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal szemben a gyakran érintett felületeken, többek között villanykapcsolón, kilincsen, korláton, íróasztalon vagy regisztrációs pulton. Rendkívül széleskörűen használható, a kemény felületek mellett tapétákon is kifejti hatását, sőt, gumis, rugalmas felületek is kezelhetőek vele. A bevonat rendkívül ellenálló, minimum egy évig tökéletes védelmet biztosít, ennek köszönhetően referenciáink között irodaházak (Allianz) és egészségügyi intézmények (Bethesda Gyermekkórház, szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet) egyaránt szerepelnek.

A kezelt felület védettségét kétféle módszerrel ellenőrizzük. Mintavételezéssel, illetve egy speciális spektrumon világító lézerlámpával, ami a lakkban lévő indikátor markert vizsgálja, hogy megrendelőnk egészen nyugodt lehessen.

 

A turisztikai vállalkozások az elmúlt fél évben jól működő fertőtlenítési protokollokat dolgoztak ki, és megtöltötték raktáraikat fertőtlenítőszerrel. Mi az előnye az Immunetec  megoldásának a jól bevált fertőtlenítési megoldásokkal szemben?

Korábban a hotelszektorban, a Corinthia Hotel Budapest biztonsági igazgatójaként, FLHSS menedzserként dolgoztam, tehát egészen közelről ismerem a turisztikai szakma működését. A felületkezeléssel a fertőtlenítést végző személyzet bérköltsége és a fertőtlenítőszerekre fordított kiadások egyaránt megspórolhatók, ráadásul nem áll fenn az emberi mulasztás veszélye. Nem beszélve arról, hogy az alkohol elpárolgása után újra rátapadhat a felületre a vírus, míg az Immunetec felületvédelemmel akár 1 évig is megmarad a vírus- és baktériumtaszító hatás.

 

Milyen költségekkel számolhat a felületkezelésen elgondolkodó szálloda?

Vannak egységáraink, de természetesen minden cégnek, szállodának testre szabott ajánlatot készítünk. Egy villanykapcsoló vagy egy kilincs kezelése 500-800 forint között mozog, az egyszeri költség egészen biztosan jóval kedvezőbb a folyamatos fertőtlenítésre fordított kiadásoknál.

Információk: office@immunetec.com

(x)