Apple Watch-ra fejlesztett alkalmazást a KLM

Forrás: turizmus.com

 2015. július 17. 14:20

A KLM Holland Királyi Légitársaság bemutatta az első Apple Watch-ra kifejlesztett applikációját. A különleges "órával" rendelkező utasok mostantól a csuklójukon hordhatják a legfontosabb utazási tudnivalókat.

Az Apple Watch hatalmas segítséget nyújthat az utasoknak. Az utazás sokszor stresszes, különösképp maga a repülés, illetve az azt megelőző folyamat. A KLM Apple Watch applikáció releváns szolgáltatásokat mutat az utasoknak az indulás napján, mint például a beszállásig hátralevő idő, a beszállókártya, vagy az esetleges repüléssel kapcsolatos módosítások. Az applikációnak köszönhetően az utasok a legfrissebb információkhoz juthatnak hozzá.

​„Az Apple Watch applikáció kifejlesztése és hozzáadása digitális szolgáltatásaink portfoliójához tökéletesen kapcsolódik a KLM célkitűzéseihez, miszerint utasainak a legjobb szolgáltatást nyújtsa a legmegfelelőbb időben és a legjobb helyen. Az Apple Watch személyes jellege okán nagy lehetőségeket rejt, így ezt az elkötelezettségünket bővíthetjük a jövőben."- nyilatkozta Tjalling Smit, az Air France-KLM Digital senior alelnöke.

A becsekkoláshoz az Apple Watch-csal rendelkező utasnak csak meg kell érintenie a képernyőt, és már el is tudja menteni a beszállókártyáját, amit ugyanilyen egyszerűen elő is tud hívni a beszállásnál. Ezen felül a repülés időtartama alatt az applikáció mutatja az utazásból hátralévő időt.

A repüléssel kapcsolatos infók és a kapcsolódó szolgáltatások mellett az applikáció egyedi funkciókat is tartalmaz, melyek a KLM Flying Blue törzsutas program tagjai számára érhetők el. A törzsutasok egy pillanat alatt utánanézhetnek a Flying Blue szintjüknek, valamint mérföldjeik számának.

Mostantól a KLM Smartphone applikáció legfrissebb verziója, ami szintén támogatja az Apple Watch applikációt, elérhető az Apple App Store-ban. Az Android Smartwatch-csal rendelkezők már tavasztól letölthették a KLM applikációját a Google Play áruházból.