Április 30-ig lehet jelentkezni az UNWTO diákoknak szóló világversenyére

Forrás: turizmus.com

 2021. április 27. 15:45

Még három napig várja az egyéni indulók és csapatok jelentkezését az UNWTO Globális Diákligája, a World Tourism Students’ League 2021.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére elindult tehetséggondozó versenyt évek óta nagyszámú résztvevővel rendezik meg, a győztes csapatokat pedig az UNWTO Közgyűlésén hirdetik ki és díjazzák – a tervek szerint idén Marokkóban.

Az online versenyen a világ minden tájáról résztvevő diákok mérik össze tudásukat és kreativitásukat. Az indulók az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz szorosan kapcsolódó témákban dolgozzák ki legjobb ötleteiket az idegenforgalmi ágazat kihívásainak megoldására.

A verseny két témája idén a „Vidéki turizmus” és a „Műanyag-hulladék kezelése a turizmusban”.

A Diákliga olyan innovatív környezetet biztosít, amelyben a turisztikai iparág állami és magánszereplői is felfigyelhetnek a jövő tehetségeire. A kezdeményezés nyomán az idegenforgalom iránt érdeklődő diákok lehetőséget kapnak az ágazat működésével, aktuális kihívásaival kapcsolatos tapasztalatszerzésre, valamint motivációt ahhoz, hogy innovatív megoldásokat javasoljanak ezekre. A nemzetközi környezetben zajló megmérettetés életre szóló élményt és értékes kapcsolatok kiépítésének lehetőségét kínálja minden résztvevőnek!

Az idei díjátadóra Marokkóban kerül sor

Fotó: UNWTO Students League

A diákok négy korcsoportban versenyezhetnek:

  • felső tagozatosok (11-13 évesek),
  • középiskolások (14-18 évesek),
  • turizmus egyetemi hallgatók (25 éves korig) és
  • turisztikai mesterszakosok (29 éves korig).

 

Jelentkezési határidő: 2021. április 30.

Regisztrálni és a további részletekről tájékozódni az esemény honlapján lehet:

Jó versenyzést és sok sikert kívánunk!