Támogatja a szakma kiváló tanulóit az Aquaworld

Forrás: turizmus.com

 2024. április 30. 21:08

Április végén ismét megrendezték a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. Milyen volt a verseny, mire számíthat a szakma az utánpótlást illetően? – kérdeztük Sívó Rolandot, a zsűri egyik tagját.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel. Az ide idei országos döntőt a Szakma Sztár Fesztiválon tartották április 2425-én, a Hungexpo Vásárközpontban.

A vendéglátás szakmai zsűriben több neves szállodalánc mellett az Aquaworld Resort Budapest képviselői is helyet foglaltak. Sívó Roland létesítményigazgató megkeresésünkre elmondta: „Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy Lukács Erik bankettvezetőnkkel együtt részt vehettünk a zsűrizésben. Az Aquaworldnél már régóta dolgozunk azon, hogy a vendéglátás területén is kimagasló színvonalat nyújtsunk nemcsak MICE-vendégeinknek, de a szerte Európából nagy számban hozzánk érkező családok számára is.”

Sívó Roland (j) létesítményigazgató és Lukács Erik bankettvezető zsűrizés közben a Szakma Sztár Fesztiválon

Fotó: Aquaworld

Mint kifejtette,  folyamatosan fejlesztik az ételkínálatukat, igyekeznek követni a trendeket, de legfőképpen a vendégeik igényeit. Ennek szellemében idén márciusban teljesen átalakították a panziós Duna éttermüket, a megújult és változatos menüsorban nagyobb hangsúlyt kap az egészség, a mentes és a gyermekkínálat is. A második lépésben nyáron megújul az Aquaworld strandon található vendéglátóhelyek arculata és kínálata, új szőnyegezést kapnak a konferenciatermek, jövő tavasszal pedig befejeződik a Duna étterem teljes felújítása is.

Kiss Szabolcs (jobb szélen), az Aquaworld marketingigazgatója a versenyen eredményesen szereplő diákjaikkal

Fotó: Aquaworld

"De, mint tudjuk, egy jó hardver csak akkor ér valamit, ha megvan hozzá a megfelelő szoftver is. Éppen ezért fontos számunkra a fiatalok támogatása, a gyakornokok foglalkoztatása, kollégáink folyamatos fejlesztése  hangsúlyozta Sívó Roland.  Jó volt látni zsűritagként, hogy igenis vannak még olyan fiatalok, akik elhivatottak a vendéglátó szakma iránt, megvan bennük az alázat, az akarat, és természetes az a szakmai tudás is, amely hosszú távon biztosítja a minőségi vendéglátást mindannyiunk számára.”