Arab kézben az InterContinental

Forrás: Napi Gazdaság

 2014. június 23. 17:50

Arab befektető vásárolta meg a budapesti Lánchíd tőszomszédságában lévő InterContinental Hotelt. Az üzletet az Egyesült Arab Emírségek és a magyar kormány megállapodása tette lehetővé, amely utat nyit az arab befektetések előtt Magyarországon - írta külföldi forrásra hivatkozva a Napi Gazdaság.

Khalaf Al Habtoor, az Al Habtoor Group befektetési csoport dúsgazdag tulajdonosa kezébe került a Magyar Tudományos Akadémiával szemben, az Apácai Csere János utcában lévő budapesti Intercontinental hotel - jelentette a gulfbusiness.com hírportál. Ez a Habtoor-csoport második itteni beruházása: az első szállodát, az Erzsébet téri Le Méridient 2012-ben vásárolták meg.

 

Az üzlet előzménye a magyar kormány és az Egyesült Arab Emírségek vezetése között februárban létrejött megállapodás, amely megteremtette a jogi kereteket ahhoz, hogy a két ország befektetői megkötöttségek nélkül üzletelhessenek egymás területén. Az újabb budapesti vásárlásban a PCP Capital Parners működött közre tanácsadóként.

Örülök, hogy a budapesti Intercontinental szálloda bővíti az Al Habtoor hotelportfólióját - mondta a tulajdonos mágnás. A magyar gazdaság kilábalt a recesszióból, és 2007 óta a leggyorsabb ütemben bővül. A GDP 1,2 százalékkal nőtt 2013-ban és idén még jobb eredmény várható. Magyarország nemrégen újraválasztott kormánya, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök vezet, stabil - tette hozzá.

Az Al Habtoor-csoport magyar hotelein kívül három további szállodát irányít Dubajban, kettőt a libanoni Bejrutban. Agresszív terjeszkedésük részeként nemrégiben szerezték meg a Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah szállodát. A cég nevéhez fűződik a hárommilliárd dolláros Al Habtoor City projekt, amelyben lagúnákkal, sétálóutcákkal átszőtt szórakoztató-, bevásárló- és pihenőközpont jön létre – írta a Napi.hu