Aranydíjat kapott a Danubius egész estés szakmai élményprogramja

Forrás: turizmus.com

 2018. október 12. 14:23

A Danubius Hotels Group Szakmai Titkaink Éjszakája című programja aranydíjat kapott a HR KOMM Award zsűrijétől - adta hírül a szállodacsoport.

A Danubius Hotels Group áprilisban megrendezett Szakmai Titkaink Éjszakájára általános- és középiskolás diákokat vártak, és 14 állomás interaktív programjain keresztül tették vonzóvá számukra a turizmus-vendéglátás szakmát egy egész estés szállodai barangoláson keresztül, amelyet arany díjjal ismert el az idei HR KOMM Award neves szakemberekből álló zsűrije.

A tavaszi rendezvény helyszínét biztosító Danubius Hotel Flamenco Executive Chefje, Altbäcker György a konyha kulisszái mögött kalauzolta a résztvevőket, és mutatta meg többek között azt is, hogyan készül naponta 8000-10000 sütemény a vendégek részére, a Gundel Étterem felszolgálói flambírozott Gundel-palacsintát tálaltak, és beavatták az érdeklődőket a dekantálás rejtelmeibe.

Szakmai Titkaink Éjszakája - pillanatkép

Fotó: Danubius Hotels

Bechmann György, vezető cukrászmester „Az év GastroDesign Kávézója” címet elnyert Zsolnay Kávéházat képviselte, a helyszínen megelevenedő desszertkülönlegességei hamar a program legfelkapottabb állomásává tették a kitelepülést.

Ám nem időzhettek itt egész este azok, akik még a Danubius Hotel Gellért által életre hívott Gasztro Szabaduló Szobában is próbára akarták tenni logikai képességeiket a képzeletbeli Niedermüller bárónő ellopott nyakékének történetére épülő tematikus teremben.

Az édes pillanatok után pedig a keserű készítési fortélyait leshették el Horváth Dánieltől, a Danubius Hotel Helia éttermi igazgatójától, elmondása szerint „Négy mondatban olyan dolgokat meséltünk a kávéfőzésről, amiket egy laikus fogyasztó nem igazán tudhat, de a Szakmai Titkaink Éjszakája után a jelenlévők már tudják, mire kell figyelni egy tökéletes espresso lefőzésekor”.

Mivel a szállodák világa összefonódik a pihenéssel és regenerálódással, így természetesen a fitness és wellness témakörök sem maradhattak ki, a Danubius Hotels Group margitszigeti szállodáinak munkatársai a gyógyító hatású krémekből, egészségmegőrző kezelésekből adtak ízelítőt.

A vendégek különleges kéréseiből a vállalat pr-managerei és Nagy Gábor, a Hilton Budapest front desk supervisora is összegyűjtöttek egy színes csokorra való izgalmas történetet.

„Minden várakozásomat felülmúlta a résztvevő diákok létszáma és az a hatalmas lelkesedés és érdeklődés, amit tapasztaltam részükről” – tette hozzá. „Nekünk házigazdáknak is szuper volt, hogy kimozdított minket a komfortzónánkból az esemény, és betekintést adhattunk mindabba, amiért annyira lelkesedünk minden nap” – mondta az esemény végén Balogh Sándor, a Danubius Hotel Flamenco Éttermi Igazgatója.

Az idei HR KOMM Award zsűrije minden bizonnyal nemcsak a szakmai eseményt, de az azt összefogó employer branding stratégiát, azaz a Danubius Hotels Group Munkatársi Értékprogramját is elismerte az aranydíjjal, amelyet Kőnig Erika kommunikációs igazgató és Szentléleky-Szabó Ágnes pr-manager vettek át a szállodavállalat képviseletében. A rendezvény szervezésében az Aon Magyarország Kft. működött közre.

Szentléleky-Szabó Ágnes és Kőnig Erika a díjjal

Fotó: Danubius Hotels

A Szakmai Titkaink Éjszakája programban kiemelt partnerünk volt a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum. Közös célunk, hogy a vendéglátást és idegenforgalmi szakmát népszerűsítsük a pályaválasztás előtt álló diákok körében. Ehhez pedig még mindig az a rég bevált módszer a legjobb, hogy példát mutatunk, hogyan tudjuk mi magunk szeretettel és örömmel végezni a munkánkat – összegezte Kőnig Erika.

Az eseményről készült összefoglaló videó megtekinthető a Danubius Hotels Karrier Facebook oldalán: https://www.facebook.com/DanubiusHotelsKarrier/videos/388411451663779/