Aranykulcs közgyűlés a Four Seasons Greshamben

Forrás: turizmus.com

 2018. február 08. 15:38

A Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete megtartotta közgyűlését, melynek ezúttal a Four Seasons Gresham Palota adott otthont. Az eseménydús találkozón a tagságnak sok kérdésben sikerült döntenie.

Az eseményen – első napirendi pontként – megtartotta múlt évi beszámolóját Buday Péter elnök és Ungár Tamás, tavaly leköszönt elnök. Mindketten eredményesnek értékelték az elmúlt évet az Aranykulcs szempontjából, kiemelve, hogy az előző elnök jó pénzügyi állapotban adta át az egyesületet. Ezt támasztotta alá Pánczél Anikó pénztáros beszámolója is a 2017-es pénzügyi esztendőről, s a tagság mindkét beszámolót nagy többséggel elfogadta. Ezt követően ismét Buday Péter kapott szót, aki röviden vázolta a 2018-as pénzügyi tervet.

Fouad Shafik, a Four Seasons Gresham Palace Rooms Division Managere köszönti az egybegyűlteket

 

A napirendek sorában a már egy éve próbaidős tagok rendes aktív taggá szavazása következett. Mind az öt főt – Czeglédi Balázst – Four Seasons Hotel Gresham; Lovas Pétert – The Ritz-Carlton Budapest; Marton Lászlót – Sofitel Budapest;  Pólik Csabát – Budapest Marriott Hotel és Wágner Józsefet – Star Inn Hotel Budapest Centrum – egyhangúlag választotta meg a tagság.

Buday Péter elnök Lovas Péter új tagnak adja át az Aranykulcs-jelvényt

 

Buday Péter és Pólik Csaba, új tag (balra)

 

Az alapszabály módosítása a vártnál gyorsabban zajlott: a tagság elfogadta az elnökség és a tagok által előkészített javaslatokat, így tulajdonképpen egy gyors bemutatás után az összes változtatást megszavazta az egyesület.

Az alapszabály az alábbiak szerint módosult:

– Az egyesület székhelye a Four Seasons Gresham Palotába kerül a Grand Hotel Corinthiából.

–  A felvételi beszélgetéseken nemcsak az elnökség vesz részt, hanem az etikai bizottság is, amelynek tagjai az Elnökség és az aktív tagokból önként jelentkező maximum 3 fő.

– Szabályozták a tagdíjfizetés részleteit. Hivatalosan is bekerült az alapszabályba, hogy a határidő minden év március 31-e és a nem fizetők a felszólítástól 8 napot kapnak a teljesítésre, máskülönben automatikusan kizárásra kerülnek.

– Akik nem fizetés vagy etikai vétség miatt elveszítik tagságukat, azok legközelebb 24 hónap letelte után jelentkezhetnek ismét tagnak.

– A választási cikluson belül megüresedett vezetőségi posztokra az elnökség jelöl ki valakit az aktív tagok közül a következő tisztújító közgyűlésig.

– Az elnök cikluson belüli lemondása esetén, pozícióját a jövőben automatikusan az első alelnök veszi át.

– Végül bekerült az alapszabályba a már néhány ciklus óta meglévő és működő PR és social media vezető, akinek rögzítették feladatait, s ugyanitt rögzítették a már szintén működő PR bizottságot is.

A Magyar Aranykulcs egyik büszkesége, Takács Tamás a Kempinski Hotel Corvinusból tavaly a világ legjobb portása címet nyerte el

 

Ezután jött az új jelentkezők bemutatkozása és próbaidős taggá szavazása. A 10 jelölt (Baranyai Ákos, Bata Szilvia, Bocsák Norbert, Bokros Áron, Borbély Balázs, Ficsúr Tibor Dániel, Kovács Krisztián, Niedermüller Gábor, Stab-Szabó Emese, Tornóczi Júlia) előzőleg már átesett egy felvételi beszélgetésen az elnökséggel.

A közgyűlés záró akkordjaként a soron következő, Koreában esedékes nemzetközi kongresszusról tartott rövid ismertetőt Sajtos Gábor, egyben fölvezette az elnökség következő napirendi pontját, a tagok kongresszusi részvételének az Aranykulcs általi támogatását. A korábban megszokott támogatások helyére az elnökség szeretne sokkal igazságosabb, átláthatóbb és előre kalkulálható módszert kidolgozni. Azt Buday Péter elnök is belátta, hogy ez esetben néhányan elesnek a részvételtől, hiszen nem szándékoznak tagokat 100%-ban önerő nélkül támogatni a kongresszusra való kijutásban. A kérdés megbeszélése részben sikerült, a kereteket a tagság megszavazta, és innen kell továbblépni a részletek felé, ez viszont az idő rövidsége miatta már egy másik alkalom témája lesz.

Aranykulcs welcome-tábla körül a Four Seasons concierge-csapata

Fotók: Magyar Aranykulcs

Kapcsolódó cikkek

Az Aranykulcs mindent nyit

2018. január 10.