Aranykulcsos élő legenda

Forrás: turizmus.com

 2017. május 26. 20:44

Különleges eseménynek szentelték az Aranykulcsosok májusi összejövetelüket: a Royal szálloda hajdani főportásáról, Kalmár Györgyről – aki egyben a Magyar Aranykulcs megkerülhetetlen alakja – készült dokumentumfilmet mutatták be a szakmának.

A 40 perces film – mely Ungár Tamás elnök szavaival élve egyfajta értékmentés a későbbi nemzedék számára – végigkíséri az életében legendává vált szakember életének főbb állomásait korabeli történelmi fotókkal, s megszólaltatva magát a főszereplőt is, akinek hitvallásává vált kedvelt mondása: „Ne múljék el nap ecsetvonás nélkül!” Kalmár György, aki nem csupán szállodaportás volt, hanem a vendég teljes szolgálatában állt mint idegenvezető is, ráadásul  öt nyelven (!), minden kollégának követendő példa, kell hogy legyen – üzeni a film, melyben kollégák is méltatják a portások tanítómesterének tudását, a szakmához való alázatát, hatalmas műveltségét és emberi nagyságát.

Ne múljék el nap ecsetvonás nélkül! - vallja a szállodaportások mestere

A vetítés végén a hallgatóság élőben is élvezhette azt a páratlan szenvedélyt és kiolthatatlan tüzet, amivel Kalmár György a munkájáról és a szakmáról beszélt.

A találkozó helyszíne a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara volt az Alkotmány utcában. A vetítés előtt Ungár Tamás elnök tartott rövid beszédet az egyesület aktuális ügyeiről. Legfontosabb téma a 2018-as Európai Kongresszus szervezésére való pályázat beadása volt. Az elnökség, a tagokkal való egyeztetés után úgy döntött belefog az ajánlat kidolgozásába, s amennyiben ez elnyeri a döntéshozók tetszését, úgy a Nemzetközi Aranykulcs következő, 2018 novemberi kongresszusát Magyarországon tartják.

A rendezvényen szót kapott még Vlado (Vladimir Spacic) a Hugaria Koncert Kft. vezetője, aki szolgáltatásaik újdonságairól számolt be.

A vetítés után az Alma Mater étteremben, vacsora mellett folytatódott a kötetlen, baráti beszélgetés.

A 40 perces dokumentumfilm egyfajta értékmentés a későbbi nemzedék számára

Fotók: Aranykulcs

 

 

Kapcsolódó cikkek

Kína kontra Aranykulcs

2017. március 16.