Aranykulcsosok őszi randevúi

Forrás: turizmus.com

 2016. október 13. 20:51

Szeptemberben a Várkert Bazár, októberben pedig a St. Andrea Wine & Gourmet Bar adott otthont az Aranykulcsosok hagyományos havi összejövetelének – olvasható az egyesület beszámolójában.

A Várkert Bazárban összegyűltek részletes idegenvezetést kaptak Budapest régi-új turisztikai attrakciójának történelméről, építészeti különlegességeiről, fejújításáról és jelenlegi kiemelkedő szerepéről a főváros kulturális és turisztikai életében. Bejárhatták kertjeit, csodálatosan felújított régi lépcsőházait, ódon tereit, valamint ultramodern, multifunkcionális rendezvény-helyszíneit. A bejárás az Öntőház udvarban ért véget, a Bazaar Eclectica étteremnél, ahol a Várkert Bazár vezetősége várta a társaságot.

Az étteremben Gyutai Csaba igazgató mutatta be kollégáit – Sikota Krisztina kulturális igazgatót és helyettesét, Laczkó Szilviát –, valamint felvázolta a hallgatóságnak a Várkert Bazár munkáját, kulturális és turisztikai misszióját.

Az est további részében Ungár Tamás elnök tájékoztatott a közelgő portásverseny szervezési munkálatairól, ezt követte Petrányi Zsuzsa előadása a nyáron Helsinkiben megrendezett európai Clefs d’Or nemzetközi találkozóról.

Az októberi találkozón – a St. Andrea Bor és Gourmet Bárban – Lizsicsár Miklós étteremvezető fogadta Aranykulcsosokat, majd bemutatta az étterem munkáját, mesélt az izgalmas helyszín létrejöttéről és vendéglátásuk filozófiájáról.

Az esten bemutatkozott ifj. Lőrincz György, a St. Andrea pincészet képviselője, aki színes, magával ragadó ismertetőt tartott családi pincészetükről, történelmükről, magasra ívelő pályafutásukról és kiváló boraikról.

Az est vendége volt Nyúl Erika, a Violin Travel igazgatónője, aki beszélt az iroda munkájáról és a szállodákkal való együttműködésük lehetőségeiről. Végül Ungár Tamás elnök az egyesület aktuális feladatait, várható programjait ismertette. A program kiváló vacsorával zárult, ahol a tökéletes fogásokhoz szép borok társultak.