Átadták a Balaton északi partjának első ötcsillagos szállodáját

Forrás: turizmus.com

 2022. május 13. 16:13

Kicsivel több mint két évvel ezelőtt még csak a tervezőasztalon létezett az északi part első ötcsillagos, felnőttbarát szolgáltatásokat kínáló szállodájának koncepciója, május 16-tól pedig már fogadja az első vendégeket a LUA Resort***** Balatonfüred.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében megvalósult LUA Resort hazánkban egyedülálló koncepciójával eddig talán csak nemzetközi luxusdesztinációkban találkozhattak a vendégek. Az üzemeltetési stratégia alapja az, hogy Balatonfüred új luxusszállodája nem csupán a ma, hanem már a jövő vendégeinek is épül, akik már merőben új tudatossággal és szemlélettel hoznak vásárlói döntéseket – ismertette közleményében az üzemeltető.

A 78 szobás luxusszálloda ünnepélyes átadásán (balról) Szabadics Zoltán, az SZ. Z. Szállodafejlesztő Kft. ügyvezetője, Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Zrt. vezérigazgatója, Kontrát Károly parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő és Bóka István, Balatonfüred polgármestere

Fotó: turizmus.com

A legújabb utazási kutatások és trendek szerint a vendégek elvárásai és utazási szokásai teljesen megváltoztak; olyan kikapcsolódási lehetőségeket és helyszíneket keresnek, ahol megfér egymás mellett a jó értelembe vett hedonizmus és a környezettudatosság, ahol luxusszínvonalon élvezhetik a felnőtt elvonulás nyugalmát. A LUA Resort ars poeticája pedig erre ad választ mind a környezet, mind a hotel, a gasztronómia, a wellness- és spa-kezelések, valamint a szabadidős programok egy jól átgondolt, komplex filozófia mentén történt kialakításával – írták a közleményben.

 

Összhangban a természettel

A LUA Resort egyedi vízparti lokációja révén kivételes vízparti élményekre ad lehetőséget. Közvetlenül a szálloda előtt épül Balatonfüred új vitorlás kikötője. A Balaton vizére épített Sun Lounge & Champange Terasz kényelmes napozóágyakkal, egyedi tihanyi panorámával, teljes körű szervizzel várja a vendégeket.

Közvetlenül a szálloda előtt épül Balatonfüred új vitorlás kikötője

Fotó: turizmus.com

A 78 szobás szálloda épülete a modern építészet letisztult, izgalmasan elegáns, natúr dizájn vonalát képviseli; ökotudatos alapanyagok, modern formavilág keveredik kimagasló minőségű megoldásokkal.

A kortárs enteriőrben az átláthatóság érdekében hangsúlyosak a nagy üveg és ablak felületek, de mind ezek mellett az otthonosság és a természetesség, "natúr" anyaghasználat jellemző. Olasz design bútorok emelik a belső és külső terek színvonalát.

Kiemelt szempont a vendégek alvásminősége

Fotó: LUA Resort

Az alvásminőségre külön figyelmet szentelnek a beruházók, olyan egyedi, párnamenüvel kiegészített ágy- & gyógymatrac kombinációk kerülnek a szobákba, amelyben valódi alvásélményre számíthat a vendég.

 

Komplex gasztrotérkép és füstbár

Pesti István, a tatai Platán Michelin-csillagos séfjének szaktanácsadásával szofisztikált bisztrógasztronómia valósul meg a LUA Resortban helyi termelők minőségi alapanyagainak felhasználásával. Este a'la carte jellegű felszolgált vacsoraélményben lesz része a vendégnek, ahol friss ízek és különleges textúrák keverednek a tányéron. A brunch jellegű, egészséges reggelihez magas minőségű kávé készül egyedi pörkölésű kávébabból az étterem közepén elhelyezkedő kávéállomáson.

A lobbyban olasz design bútorok emelik a tér színvonalát

Fotó: turizmus.com

A NOON Bar kínálata a füst tematika köré épül, ahol az élményt a látvány, az íz és az aroma hármas egysége alkotja. Az exkluzív italkínálatban a Balaton szélesebb rum választéka található meg polcokon. A vízparti Champagne Terasz és Sun Lounge egész nap teljes körű gasztronómiai kínálattal áll a vendégek rendelkezésére a könnyed snack falatoktól kezdve a különleges champagne választékig.

A LUA látványos színfoltja lesz a kertben parkoló Food Truck gasztrobusz, és a nyár folyamán megnyitják a Balaton első rooftop bárját is, ahol signature koktélok mellett élvezhetik a  vendégek a panorámát.

 

Flow élmény a spa-ban

A több mint 1000 négyzetméteres wellnessrészleg, a LUA Spa különlegességeihez tartoznak a hazánkban még kevésbé ismert fémszerkezetű, rozsdamentes acélmedencék, illetve a lebegőkabin (float spa), Utóbbi egy magas sókoncentrátumú, különleges formájú és atmoszférájú kétszemélyes medence, amelyben a holt-tengeri lebegést imitálva lazulhatnak el a vendégek.

A vendégek a balatoni kilátást nem csak a közel 200 négyzetméter vízfelülettel és számtalan élményelemmel rendelkező medence mellől élvezhetik, de a télen fűtött kültéri medencéből is.