Átadták a BKK új ügyfélközpontját a Móricz Zsigmond körtéren

Forrás: turizmus.com

 2014. október 06. 14:13

Megnyílt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új ügyfélközpontja a XI. kerületi Móricz Zsigmond körtéren, az önkormányzati és európai uniós forrásból megújult Gomba épületében, ahol számítanak a turistákra is.

A BKK ügyfélközpontjaiban a közlekedéssel kapcsolatos minden ügy elintézhető: jegy- és bérletvásárlás, közlekedési információk, taxipanasz-kezelés, MOL Bubival kapcsolatos ügyintézés és általános utastájékoztatás.

Az új központ megoldást jelent az eddigi nehézkes, időnként hosszú sorban állással együtt járó jegyvásárlás és ügyintézés problémáira Újbudán is. A modern ügyfélközpontban több munkapultnál egyszerre 3-4 munkatárs szolgálja ki a BKK ügyfeleit legtöbbször a jegy-, illetve a bérletvásárlásban, de gyakoriak a MOL Bubival kapcsolatos kérdések is. Az ügyfélközpontba érkezőket sorszám szerint szólítják, és a munkatársak abban is segítenek, hogy az ügyfelek magabiztosan használhassák a BKK új automatáit, amelyek közül már több mint 200 megtalálható Budapesten és agglomerációjában.

Az ügyfélközpontok szolgáltatásai nemcsak a helyi ügyfeleknek, de a turistáknak is nagy segítséget jelentenek, akik információt kaphatnak a főváros közlekedési hálózatáról. A személyes, szóbeli tájékoztatáson kívül már angol, német, francia, spanyol, román, szlovák, kínai, orosz nyelven is elérhetők és nagyon népszerűek a turisztikai tájékoztató kiadványaink is.

A közlekedésben részt vevők mindennapjait könnyítik meg a városban egyre több helyen meglévő ügyfélközpontok. Az első, a Király utca–Rumbach Sebestyén utca sarkán találhatón kívül az M4-es metró két végállomásán – Kelenföld vasútállomás M és Keleti pályaudvar M – is helyet kaptak az egyedi kivitelezésű és egységes arculati kialakítású ügyfélközpontok, amelyek egyik jellegzetessége a Budapest tömegközlekedési hálózatát ábrázoló térképes háttér. 2014 szeptemberében nyitottuk meg a Deák Ferenc téri központunkat, októberben pedig a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéri Gomba épületében adtuk át a hetedik új, modern ügyfélközpontunkat. A BKK 2016-ig a főváros összes forgalmasabb tömegközlekedési csomópontján kialakít majd ilyen, az ügyfelek színvonalasabb kiszolgálását lehetővé tévő létesítményeket. A közeljövőben a Ferenciek terén, majd Kőbánya-Kispesten nyílik majd új ügyfélközpont, az ügyfélközpontokban mindennap reggel 5:30 és este 10 óra között várják az érdeklődőket.

BKK