Lifttel a Hiltonba egy barlangon át

Forrás: turizmus.com

 2016. október 11. 16:00

Augusztus elseje óta a nagy buszokkal érkező csoportok a Hunyadi János út felől, egy 300 ezer éves barlangrészen átsétálva, majd lifttel érkezhetnek a group check in lobbihoz, ami nem csak különleges, de impozáns látvány is.

Ilyen az, amikor szükségből sikerül erényt kovácsolni - mondta Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere a Hilton Historic Lounge nevet viselő group check in lobbijának avatásán, október 11-én. Hozzátette: olyan megoldás született, amely segít megóvni a történelmi budavári épített örökséget, s közben a korábbinál is magasabbra emeli a Hilton szálloda szolgáltatási színvonalát. Örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat hozzájárulhatott a beruházáshoz azzal, hogy uniós forrásból alakították ki a szálloda alatti buszfordulót, s ugyanilyen pénzből végezték el a környezet rendbetételét, felújítását.


Kiss Gergely felvételén (FRAME4STUDIO) balról jobbra Deák Imre, Nagy Gábor Tamás és Árvai Zoltán

Deák Imre, a Danubius Hotels vezérigazgatója kiegészítésként elmondta, hogy valóban sikerült olyan megoldást találni, amely ha lehet, még színvonalasabb, mint amikor a csoportok is a főbejárat felől érkeztek. Elmondta azt is, hogy ha már hozzányúltak az épület keleti frontjához, akkor a Historic Lounge-ból építettek még két vendégliftet, amely korábban hiányzott a déli szárnyból, no meg felújították a terület feletti 136 szobát, invesztálva összesen mintegy 4,5 milliárd forintot.

Árvai Zoltán, a Hilton Budapest szállodaigazgatója a két köszöntő után fogadásra és különleges műsorra invitálta a vendégeket.

A Danubiusnak az esemény kapcsán kiadott közleményéből megtudhattuk, hogy a Budavári Önkormányzat már korábban szorgalmazta, hogy a vár területén minimálisra csökkenjen a buszforgalom, így a Hilton Budapest szálloda számára is megoldandó feladattá vált, hogy buszos vendégei részére a lehető legkényelmesebbé tegye az érkezéssel illetve távozással együtt járó ki- és beszállást.

A Danubius Hotels Group végül arra az elhatározásra jutott, hogy a szállodához busszal érkező vendégeket ezentúl egy új bejáraton keresztül, a várfalon belüli terület érintése nélkül érkezteti. A beruházás során a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül két 26 személyes hidraulikus felvonó szállítja a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe.

 

Érdekesség, hogy az újonnan kialakított lobbi szintről a Parlament látványa tárul a vendég elé.

Az ünnepélyes átadón az elsők között a szálloda kiemelt partnerei próbálhatták ki az új területet. Útjuk során nemcsak a különleges barlangbejáratot tekinthették meg, de a kolostorudvar szintjére érkező két panoráma felvonót is kipróbálhatták.


A Historic Lounge-ban turisták helyett utazási irodások múlatták az időt, 11-én este (Kiss Gergely felvétele, FRAME4STUDIO)


A buszoktól egy 300 ezer éves barlangon át vezet az út a panoráma liftekhez


A Historical Lounge recepciójára érkezve az angol Goddard & Littlefair tervező iroda által kialakított elegáns, modern és komfortos belsőépítészeti megoldásokkal találkozhattak.

 

A csoporttal érkező vendégek, mint jelen esetben az estre meghívottak is, teljes körű kiszolgálást kaptak: a ki- és bejelentkezés mellett, akárcsak a főbejáratnál található recepció esetében, itt is mód van a poggyászok tárolására, továbbá teakonyha és illemhelyiségek teszik kényelmessé a várakozás perceit. A bejelentkezés után a vendégeknek nincs más dolguk, mint a kerengő oldalából induló új liftekkel feljutni az emeleti szobájukhoz.

 

Fotó: FRAME4STUDIO