Átadták a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját

Forrás: turizmus.com

 2017. május 02. 20:47

Ünnepélyesen, a magyar gasztronómia jeles képviselőinek jelenlétében vágta át a Bocuse d’Or tankonyhájának nemzeti színű szalagját Hamvas Zoltán, a Magyar Bocused’Or Akadémia elnöke május 2-án.

Ezzel felavatták és átadták rendeltetésének a Hungexpo B pavilonjában az akadémia tankonyháját, amelynek költségeire a szponzorok pénzéből és az állami támogatásból  takarított meg egy pénzügyi keretet a szervezet. Azért, hogy a jövő szakácsai a lyoni verseny színhelyéhez hasonló körülmények között tudjanak felkészülni.

Az Akadémia ugyanis elkötelezett a fiatal tehetségek felkutatásában és oktatásában, a kiemelkedő minőségű magyar a termékek népszerűsítésében.

Szabó Kevin

Hamvas Zoltán rövid avató beszédében elmondta, hogy győzött a gasztroforradalom, Budapest újra az a város lett, ahol enni is érdekes. A fanyalgókkal szemben az elnöknek az a véleménye, hogy a Bocuse d’Or versenyeken elért magyar sikerek nemcsak a csúcsgasztronómiát érintik, hanem hatnak a teljes ágazatra, és ennek a folyamatnak egy kicsi, de fontos lépése a tankonyha felavatása. A fiatalok képzésével együtt igazi tudásközponttá kívánják tenni.

Ganczer Gábor vezérigazgató azt mondta, hogy a Hungexpo is változatlanul elkötelezett a magyar gasztronómia fejlődésében. Ennek lépései közül kiemelte a magyar Bocuse d’Or Akadémia újjászervezését, a Budapesten megrendezett Sirha kiállítást és szakácsversenyt, most pedig a konyha átadását.

Bíró Lajos séf a legutóbbi lyoni verseny egyik csalódott résztvevőjének, Szabó Kevinnek – utólag – nyújtotta át a legjobb comis-nak járó díjat, a libaszobrot. A fiatal szakember társaival, Garai Ádámmal és Pohner Ádámmal közösen egy ételbemutatóval prezentálta is, mire képes a szakértelem és a technika.

Kapcsolódó cikkek

Bocuse-élmény a csarnokban

2017. március 19.