Átadták Debrecen új négycsillagos szállodáját

Forrás: MTI

 2022. augusztus 21. 19:43

Magyarország második legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő városának szüksége van modern szállodára, ezért is kiemelkedő jelentőségű a most átadott Mercure Hotel a város szívében - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Debrecenben a szálloda átadóünnepségén vasárnap.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy Debrecen okkal büszke az új fürdőjére és a városban megvalósuló legnagyobb hazai beruházásra, az akkumulátorgyárra, hiszen annak megépültével munkahelyek ezrei létesülnek. A gazdaságfejlesztés, a turiszitikai fejlesztések, mint a fürdő és a szállodaépítés egyszerre valósulnak meg a városban – tette hozzá.

A miniszter szerint Debrecen dinamikus fejlődése nemcsak a régióra, hanem a határon átnyúló területekre is nagy jelentőségű.

Horváth Péter, a Turisztikai Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója emlékeztetett rá, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 100 szoba feletti szállodák építésére lehetett pályázni, így nyert el a  8,5 milliárd forintos debreceni beruházás 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

Átadták Debrecen új négycsillagos szállodáját

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. – a beruházást végrehajtására létrehozott Bajcsy Invest Kft. tulajdonosának – elnök-vezérigazgatója elmondta: nehéz körülmények közepette – pandémia, háború – jutottak el a mai napig, a szálloda átadásáig. A négy emeleten 135 szoba, 20 apartman fogadja a vendégeket, étteremmel, kávézóval, fitneszteremmel, három konferencia- és tárgyalóteremmel.

Korábban úgy fogalmazott: a magyar állam és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása lehetővé tette, hogy elhozzák Debrecenbe az első nemzetközi brandet, az Accor Csoport tulajdonában lévő Mercure-t, melynek tagja lesz az új szálloda.

Papp László polgármester hiánypótlónak nevezte a beruházást, hiszen bő évtizede nem volt szállodaavató a városban.

Debrecen gazdasági fejlesztésénél legfontosabb az összhang megteremtése a város különböző területei között – hangsúlyozta. Gőzerővel fejlődik a turizmus – emelte ki, hozzátéve, a pandémia előtti utolsó békeévben – 2019-ben – a vendégéjszakák száma 502 000 volt, és ezt a számot az idén is elérik.

Jelentős szerepet tölt be a város turizmusában az eseményturizmus – virágkarnevál, úszó VB, nemzetközi salakmotor verseny –, és ezek megkövetelik a megfelelő színvonalú szálláshelyek meglétét – fejtette ki.

A szálloda szolgáltatásait és igazgatóját néhány napja, még a hivatalos megnyitó előtt mutattuk be olvasóinknak ebben a cikkünkben. Mint megírtuk, a hotel a virágkarnevál tematikájára épül.