Átfogó Kína-kutatást indít az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák Szövetsége

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. október 09. 15:02

Svédország csatlakozását és egy Kína-kutatás indítását is bejelentették az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák Szövetségének legutóbbi találkozóján, Varsóban. Ezzel már 23 tagúra bővült a szakmai szervezet, amelyben Magyarországot a Magyar Turizmus Zrt. képviseli.

Világszerte Európa az első számú helyszín a szövetségi konferenciák számára. Tavaly októberben, az IMEX America 2014 kiállításon jelentették be hivatalosan az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák stratégiai szövetségének megalapítását, melynek elsődleges célja, hogy a kontinens kongresszusi irodái tovább erősítsék Európa vezető pozícióját a hivatásturizmus területén. A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Irodája már az első találkozón is képviseltette magát. Magyarország célja, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen.

A szövetség a tagok egyedi hivatásturisztikai kínálatának egységes bemutatását tervezi, ezzel erősítve megjelenésüket az olyan kulcsfontosságú piacokon, mint például az Amerikai Egyesült Államok vagy Kína. A szövetség már a megalakulása óta tervezte egy átfogó piackutatás elkészítését Kínáról. A kutatás a kínai üzleti piac sajátosságaira fókuszál, és elsősorban arra keresi a választ, hogy milyen benyomások élnek Európáról, mint hivatásturisztikai célpiacról. A kutatás eredménye jelentős segítséget nyújthat a kongresszusi irodáknak a desztinációt népszerűsítő hatékony célpiaci marketingstratégia kialakításában. Az eredmények 2016 nyarára várhatóak.

A szeptember 25-i alálkozón részt vett Langer Katalin, a Magyar Turizmus Zrt. nemzetközi és kongresszusi igazgatója is. Magyarország lehetőségeivel kapcsolatban kiemelte: a Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége szerint Budapest jelenleg 17. a legkedveltebb konferencia-helyszínek világranglistáján.

Képünk jobb szélén Langer Katalin, az MT Zrt. nemzetközi és kongresszusi igazgatója, mellette balra Sipos Alice senior projektmenedszer

A Magyar Turizmus Zrt.-n belül működő Kongresszusi Iroda kiemelt feladata a következő években a hazánkban megrendezett nemzetközi konferenciák, sportesemények számának növelése, a vidéki konferencia-helyszínek hatékonyabb piacra segítése. A hivatásturisztikai piac, a nemzetközi szereplők és trendek folyamatosan változnak. A konstans szakmai fejlődés, a megfelelő információk megszerzése és a nemzetközi kapcsolatok ápolása érdekében elengedhetetlen az aktív jelenlét a vezető nemzetközi MICE-szövetségekben. A szövetségektől kapott információk, riportok, prezentációk adnak alapot a hazai szakma professzionális tájékoztatására – tette hozzá az igazgató.

Az Európai Nemzeti Kongresszusi Irodák Szövetségének következő találkozója 2016. január 28–29. között Münchenben lesz.

A szövetség tagjai: Ausztria, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.