A munkaerőhelyzetről rendez konferenciát a VIMOSZ, az MVI és az Edutus Egyetem

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 22. 12:28

A szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás munkaerőpiaci helyzetéről rendez Tatán konferenciát a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ), a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) és az Edutus Egyetem szeptember 7-én.

Az esemény központi témakörét képezi a GINOP ágazati projekt eredményeinek, tapasztalatainak és felhasználási lehetőségeinek ismertetése a turisztikai szektor vonatkozásában, ideértve az atipikus foglalkoztatást, a gyakorlatorientált rövidebb idejű képzéseket, a munka és magánélet összehangolását, illetve a pandémia hatásainak kezelését.

A konferencia „A munka és magánélet egyensúlyának megteremtését célzó komplex foglalkoztatási programok a vendéglátó- és szállodaiparban munkát vállalók számára, illetve ehhez kapcsolódó atipikus foglalkoztatói gyakorlatok pilot projekt keretén belüli bemutatása” című, GINOP-5.3.5-18-2020-00210 azonosítószámú projekt zárásaként kerül megrendezésre.

A GINOP-projekt középpontjában a tragikus munkaerőhiányra megoldást kínáló, a munka és ma­gánélet egyensúlyának megteremtését célzó komplex foglalkoztatási programok állnak

Fotó: 123rf.com

A VIMOSZ, az MVI és az Edutus Egyetem konzorciumában megvalósult GINOP-projekt 2021. március 1-jén indult el, középpontjában a tragikus munkaerőhiányra megoldást kínáló, a munka és ma­gánélet egyensúlyának megteremtését célzó komplex foglalkoztatási programok állnak, ezen belül is az atipikus foglalkoztatás alkalmazásának bővítése a szektorban.

A projekt célja a rugalmas foglalkoztatást támogató jó gyakorlatok összegyűjtése a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén, vala­mint egy-egy jó gyakorlat, illetve új képzési programok pilot projekt kere­tében történő bemutatása, illetve megvalósítása.

A projekt záró konferenciájára minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

A szervezők kérik, hogy részvételi szándékát az info@vimosz.org címre augusztus 31. délig visszajelezni szíveskedjen!

A konferencia időpontja: 2022. szeptember 7., szerda, 10:00–14:00 óra

Helyszíne: Gottwald Hotel (2890 Tata, Fekete utca 1.)

A részletes program a linkre kattintva olvasható.