Átjárható lesz a Párisi Udvar

Forrás: turizmus.com

 2017. május 20. 16:16

Egy év múlva kerülhet átadásra az ötcsillagos Párisi Udvar Hotel Budapest. A Mellow Mood május 19-én mutatta meg az épülőfélben lévő hotelt, a sajtónak.

Az elmúlt években folyamatosan növekedett Budapest turizmusa, s ezen belül a luxusszállodák forgalma is. A főváros ötcsillagos szállodáinak átlagfoglaltsága, 2016-ban, a KSH adatai alapján 75,5 százalék volt. A minőségi turizmus további növekedésében bíznak a Párisi Udvar Hotel beruházói.

Céljuk, hogy a Parisi Udvar a TOP 3 budapesti ötcsillagos szálloda közé kerüljön – tájékoztatott Fazekas Tamás, a Buddha Bar Hotel – és egyúttal az épülő hotel – igazgatója.

A sajtótájékoztatón megszólalók (balról jobbra): Pólus Károly, Hermesz János és Fazekas Tamás


A tervezéssel 2014-ben bízták meg az Archikon Kft-t. Ez a munka a mai napig tart, mert az épület komplexitása folyamatos tervezést és pontosítást igényel – mondta el Pólus Károly, a cég képviselője.

A beruházóknak sikerült olyan beszállítókat találni, akik egytől egyig releváns referenciával rendelkeznek és az örökségvédelemért felelős kormányhivatal által bevizsgált és elfogadott minőségben dolgoznak.

A kivitelezés során komoly nehézséget okoz, hogy a levéltárban fellelt eredeti tervektől eltérő állapotokat találtak az anyagösszetétel és a szerkezeti elemek elhelyezkedésében egyaránt – mondta Hermesz János, a kivitelezésért felelős Párizs Property Kft. képviselője. Ezért is tolódott ki az átadási határidő és növekedett mintegy 1 milliárd forinttal, körülbelül 12,5 milliárdra a tervezett beruházási költség.

A passzázs jelenlegi és tervezett állapota


 

A Petőfi Sándor utcát és a Ferenciek terét összekötő passzázst nem zárják el a budapestiek elől, folyamatos áthaladást biztosít majd a szálloda, a tervek szerint éjszaka is. Az önkormányzattal való megállapodás egy évben 30 nap lezárást engedélyez, egyhuzamban, maximum 5 napon át.

Az épület aljában nagyrészt csak utcakapcsolattal rendelkező üzlethelyiségeket alakítanak ki, de néhány közülük szállodai kapcsolatot is kap majd.

A 110 szobás szálloda főbejárata a Petőfi Sándor utcára nyílik majd. A földszinten all-day dining étterem, valamint egy kávézót, cukrászdát és bárt magába foglaló vendéglátóhely működik majd. Az első emeleten „executive” szintet alakítanak ki, amely a tervek szerint helyszínt biztosít vendégfogadásra, munkára és pihenésre egyaránt. A legfelső emelet pedig rezidenciaszintként szolgál majd két 150-200 nm2-es lakosztállyal, melyek tágas, a látványtervek szerint pezsgőfürdővel felszerelt teraszt is kínálnak, panorámát biztosítva a fővárosra.

Párisi Udvar Hotel***** Budapest látványterv


 

Két-két 90 és 60 személy befogadására alkalmas konferenciatermet alakítanak ki, amelyek kényelmesen kiszolgálják a szálloda vendégkapacitását – mondta el Fazekas Tamás.

A SPA részleg három kezelővel, pihenőtérrel és jakuzzival várja majd a kikapcsolódni várókat, s nem marad el egy fitneszterem kialakítása sem.