Átlagosan 70 ezer forintba kerülnek az ottalvós nyári táborok

Forrás: MTI

 2023. június 05. 10:40

Újabb rekordot hozhat az idei vakáció a táborozók számában, 230 ezer gyerek nyaral táborokban a nyár folyamán. Legtöbben közülük sport- és angoltáborban vesznek részt, míg a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják.

A gyerekek több mint fele napközis táborban vakációzik. A táborok költségét egyre többen fizetik SZÉP-kártyával – tudatta sajtóközleményében a Taborfigyelo.hu. A 15 százalékos áremelés ellenére nem lankad a táborozási kedv – tették hozzá.

Az áremelkedés oka a táboroztatók költségeinek növekedése, illetve a bérleti díjak és a különböző belépők drágulása, de a legfőbb tétel a gyermekétkeztetés árának változása. Ennek hatására egy napközis tábor átlagára idén 45 ezer forint, míg az ottalvós táborok egy turnusáért átlagosan 70 ezer forintot kell fizetniük a családoknak.

Érdemes sietni a helyek lefoglalásával

Fotó: 123rf.com

A kínálat nagyon széles, több mint ezer táborturnus foglalható még, bár a legtöbb táborban már nagyon kevés hely van – figyelmeztetett Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője.

A legtöbb gyerek sport- és angoltáborban vesz részt, míg a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják.

A közlemény szerint a koronavírus által érintett két évet leszámítva folyamatosan növekszik a legalább egy hetet táborozó gyerekek száma. A 2022-es nyári rekord már meg is dőlt, idén ugyanis 230 ezren vesznek részt gyermektáborokban. Megyei eloszlás alapján a legtöbb gyermek Pest, Veszprém és Somogy vármegyében táborozik.