ATLAS közgyűlés zajlott a napokban Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2014. október 27. 10:47

28 ország közel 100 szakértőjének részvételével zajlott október 22. és 24. között a BKF Turizmus, Szabadidő és Szálloda intézetének szervezésében az ATLAS (Turizmus és Szabadidőoktatási Egyetemek és Főiskolák Szövetsége) éves közgyűlése Budapesten.

A konferenciát Melanie Smith és Puczkó László (BKF) definíciókat elemző és közönségszavazást is gyakran használó szakmai vitája nyitotta meg. A résztvevők nemzetközileg is meghatározó előadók személyes tolmácsolásában ismerkedhettek meg az utazások lehetséges és elérhető kedvező hatásaival (Dr Dina Glouberman, Skyros Holidays, Nagy-Britannia), a természeti táj gyógyító erejének felhasználási lehetőségeivel (Dr Simon Bell, University of Tartu, Észtország), illetve az utazás és az életminőség és az elégedettség kutatásának legújabb eredményeivel (prof Muzzafer Uysal, Virgina Tech, USA).

A szekciókban pedig az események és a jóllét, az önkéntesség pszichológiai hatásai vagy pedig desztinációmendzsment aktuális kutatási eredményeit osztották és vitatták meg a résztvevők.