Átláthatóbb online szabályozást sürget a HOTREC

Forrás: turizmus.com

 2018. április 27. 13:06

Egy új bizottsági javaslat szeretné átláthatóbbá tenni az online platformok üzleti felhasználását.

A HOTREC, a szállodák, éttermek és kávézók európai ernyőszervezete üdvözli azt a friss bizottsági javaslatot, amely elősegítené a tisztességes piaci magatartás és az átláthatóság fokozását az online közvetített szolgáltatások és keresőmotorok felhasználói számára. Az új szabályozástól azt várják, hogy a jelenleginél kiegyensúlyozottabb viszonyok jellemzik majd a digitális piacot.

Mint a HOTREC közleménye fogalmaz, az online platformok, mint például az OTA-k az elmúlt években sok esetben uralkodó pozícióra tettek szert bizonyos piacokon, ami olyan gyakorlatok alkalmazásához vezetett, amelyek inkorrektek a felhasználók számára.


A vendéglátóiparban, amely 99 százalékban kis- és mikrovállalkozásokból áll, a vállalkozók egyre inkább elveszítik ellenőrzésüket termékeik és szolgáltatásaik felett. Az online óriások feltételei sok esetben egyoldalúvá váltak, a vállalkozók mozgástere beszűkült. A kevéssé átlátható algoritmusok és rangsorok pedig kiszámíthatatlanná és sokszor költségesebbé teszik az üzletkötést.

Az Európai Bizottság friss javaslata az ilyen és ehhez hasonló piaci hiányosságokat küszöbölné ki, és kiszámíthatóbb digitális piacot eredményezne, ami nemcsak tisztességesebb versenyhez, de a munkahelyteremtéshez is hozzájárulna.

Amikor egyetlen online platform uralja a kétharmadát az online piacnak, amelyen több százezer szolgáltató boldogulása múlik, a vállalkozások nem tudnak egyedül lépéseket tenni a tisztességtelennek ítélt gyakorlatokkal szemben. Az új szabályozás segítené egyes piaci hiányosságok megszüntetését - kommentálta a lépést Markus Luthe, a HOTREC munkacsoportjának elnöke, a HOTREC végrehajtó bizottságának tagja.

A bizottsági javaslat olyan platformokat követelne meg, amelyek objektív és átláthatóbb eljárásokat biztosítanának a feltételek és jogorvoslati mechanizmusok kidolgozása során. A rangsorok meghatározásának módja szintén átláthatóbbá válna, miközben a panaszok, észrevételek kezelése is szorosabb ellenőrzés alá esne, ami hatékonyabbá tenné vitarendezést is.

- A HOTREC reméli, hogy a régóta várt javaslatot még az EU-irányítás 2019-es megújítása előtt elfogadják – tette hozzá Christian de Barrin, a HOTREC vezérigazgatója.