Átmenetileg bezár a Hollókő Vára

 2014. június 13. 14:50

Hollókő Község Önkormányzatának a "Próbáljon szerencsét Hollókőn" elnevezésű, ÉMOP-2.1.1/A-12-k-2012-0005 azonosítószámú projektjének része Hollókő Várának felújítása is. A felújítási munkálatok 2014. június 16-n kezdődnek el, aminek megfelelően a Vár nem lesz látogatható hónapokon át.

A felújítási munkálatok részeként egy egész szintet fednek be és rendeznek be hűen, kora középkori módon. Ezen túl látogathatóvá teszik az öregtornyot és további kiállítási elemekkel bővítik a kínálatot (audioguide rendszer, 3D filmek, fegyverterem, kovácsműhely, stb.). Az önkormányzat célja ezzel a részprojekttel egy autentikus 14-15. századi várkép és várélet létrehozása, bemutatása.

 

Továbbra is aktuális az Ófalu lezárása is. Az útfelújítás részeként a Kossuth úton az Ófalu bejáratától a templomig tartó szakaszon kezdték meg az útburkolat felbontását 2014. június 10-től, amely várhatóan a hónap végéig eltart. Ezután már a későbbi köves út alapjául szolgáló betonúton lehet gyalogosan megközelíteni az Ófalut ebből az irányból.

Addig is az Ófalu látványosságai, a templom mögötti részen gyalogosan a József Attila út, vagy a Vár felőli ösvényen keresztül közelíthető meg! Rendkívüli esetben lejutni csak munkavédelmi felszerelésben lehet, ami a Látogatóház Hollóköves Kávézójában igényelhető. A munkálatok a projekt egyéb területein is folynak, így a különböző attrakcióknak otthont adó épületek is szépülnek.