Attrakciófejlesztésbe fog az Ipolyerdő Zrt.

 2014. február 20. 16:25

Kilátót, élményparkot és kisállat-simogatót is építenek Nógrád megye új turisztikai nagyberuházásának köszönhetően. Az Ipolyerdő Zrt. 3 helyszínen, több mint 360 milliós uniós támogatás segítségével meglévő és új látványosságokat korszerűsít a jövőben, a regionális turizmus fellendítése érdekében.

A beruházássorozat várhatóan 2015-ben ér véget.

Nógrád megye népszerűsítésében többek között az új turisztikai beruházások, valamint attrakciók segíthetnek. Ennek köszönhetően kezdett bele az Ipolyerdő Zrt. a hozzájuk tartozó területek korszerűsítésébe és az új látványosságok megvalósításába.

Uniós forrás segítségével két év alatt Katalinpusztán egy új élményparkot hoznak létre, ennek keretében egy 540 méter hosszú sínpályán futó kerti vasutat, egy 24 m2-es Nógrádot bemutató térgrafikát, egy mini-kilátót és egy 216 m2-es kötélpiramist is kialakítanak. A Somoskő Vadasparkban többek között a fogadó- és gazdasági épületeket újítják majd fel, új parkolókat és kerítéseket is kialakítanak, valamint egy kisállat-simogatót is létrehoznak. A Börzsöny koronájaként is ismert csóványosi geodéziai mérőtorony köré pedig egy négyszintes kilátót építenek.