Átvette ötcsillagos minősítését a Hard Rock Hotel Budapest

Forrás: turizmus.com

 2022. április 28. 18:15

Az egységes nemzeti szálláshely-minősítő rendszer célja, hogy a vendégek egyértelmű információt kapjanak a szállodai szolgáltatás minőségéről.

A március elején megnyílt szálloda nevében Erdei Bálint, a szálloda épületét fejlesztő és részben tulajdonló RedWood Real Estate Holding tulajdonosa és Jakab Gábor, a Hard Rock Hotel Budapest igazgatója Princzinger Pétertől, a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft. igazgatójától, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnökétől vették át az ötcsillagos besorolást tanúsító oklevelet.Princzinger Péter elmondta, hogy a szervezet célja megbízható információ biztosítása a szálláshelyek minőségéről. A szálláshely-szolgáltatás nyújtásáról szóló jogszabályok alapján az eddigi, csak a szállodákra és a panziókra vonatkozó és önkéntes igénylésen alapuló védjegyrendszert kötelező érvényű, a kereskedelmi és a magánszálláshelyekre, egyéb szálláshelyekre egyaránt kiterjedő, országosan egységes nemzeti szálláshely-minősítő rendszer váltja fel.

A képen balról jobbra: Princzinger Péter, Erdei Bálint és Jakab Gábor

Fotó: Hard Rock Hotel

Az új rendszer célja, hogy mind a külföldi, mind a belföldi vendégek egyértelmű információt kapjanak a Magyarországon hét szálláshelytípusban működő, mintegy 42 ezer szolgáltató által kínált szolgáltatás minőségéről.

A továbbiakban az újonnan induló kereskedelmi és a magánszálláshelyek, egyéb szálláshelyek működésének előfeltétele lesz a nemzeti szálláshely-minősítési rendszerben meghatározott minőségi fokozatnak való megfelelés, azaz az adott szálláshely minőségi fokozatának ellenőrzött és igazolt megléte, az 1-5 csillagos rendszerben. Az új rendszer eredményeként a jövőben kizárólag a minősítéssel rendelkező kereskedelmi szálláshelyek, magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek működhetnek a piacon.

Ennek a rendszernek felel meg az újonnan nyílt szálloda minősítése is.