Audi Arena: nyitás novemberben

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 12. 13:50

Győr új büszkeségét, az Audi Arénát várhatóan novemberben veheti birtokba a nagyközönség.

Az új, változtatható befogadóképességű stadion egybeépül a Magvassy Mihály sportcsarnokkal, melyet teljesen felújítanak. A két épületet átjáró rész és a közös öltözőépület köti össze. A beruházás költsége összesen 5,5 milliárd forint, ebből 4,295 milliárd forintot fordítottak az Aréna beruházásra, további egymilliárdot pedig a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésére.

 

Az Aréna hivatalosan 5500 férőhelyes, ezek egy részét mobil lelátók betolásával biztosítják. Kisebb nézőszámnál a mobil lelátók „betolásával" egymás mellett három teljes értékű kézilabdapálya alakítható ki. Az újjászülető Magvassy Mihály sportcsarnok kézilabda pályája 2500 férőhelyes lelátót kap.

 

Az új helyszín elsősorban a sporteseményeket szolgálja majd, többek között ez lesz a kétszeres BL győztes Audi ETO KC edzéseinek és mérkőzéseinek helyszíne. Komplett hangosítás- és fénytechnika, minden igényt kielégítő televíziós és vizuális technika is rendelkezésre áll, ezért a falak közé kulturális rendezvényeket is szeretnének becsalogatni: könnyű- és komolyzenei koncerteket, előadói esteket, konferenciákat, kiállításokat. A küzdőtéren 1700 fős nézőtér mellett 30x10 méteres színpad felállítása lehetséges.

A csarnoktérben 5000 fős, szeparáltan pedig kisebb létszámú konferenciák tarthatók, a VIP-lounge is bevethető konferenciák, céges rendezvények számára.