Ausztrál-magyar díszvendég a SKAL üzleti ebédjén

Forrás: turizmus.com

 2022. október 13. 11:57

A Continental Hotel Budapestben tartotta prezentációkkal egybekötött üzleti ebédjét a SKAL International Hungary budapesti turisztikai felsővezetői klubja.

A szakmai networking esemény napirend előtti részeként Jávorkai Péter magyar SKAL-elnök tolmácsolta a horvátországi nemzetközi SKAL-konferenciára delegált Dr. Somogyi Zoltán International SKAL Councillor (a UNWTO korábbi Főtitkár-helyettese) és Takács Márton (Global Leader: Hotel and Leisure, Moore Global) számára az elnökség álláspontját a szervezet közgyűlési és International SKAL Council-beli napirendjével, szavazásaival kapcsolatosan.

A SKAL Budapest üzleti rendezvényének „sztárvendége" a magyar felmenőkkel bíró Alfred Merse volt, az ausztráliai SKAL Hobart és a Tasmánia egyik legnagyobb turisztikai cégének számító Federal Group szállodacsoport képviseletében.

Jávorkai Péter és Alfred Merse

Fotó: SKAL Budapest

A magasrangú vendég korábban a SKAL Australia elnöke is volt, és jelentős eredményeket mutatott fel a SKAL Fenntartható Turizmus munkacsoportjának tagjaként a fenntarthatóság alapelveinek kidolgozásában, napi gyakorlattá válásában.

Merse úr egyébként – ahogy nevéből is sejthető – távoli rokona Szinyei Merse Pál festőnek. Az előadó másik „celeb" felmenője a pezsgőkirály Törley József, a közel 140 évnyi múltra visszatekintő budafoki Törley pezsgőmanufaktúra alapítója.

A magasrangú vendég prezentációjában betekintést adott családja kalandos történetébe, valamint az ausztrál - és elsősorban a tasmániai - turisztikai piac sajátosságaiba.

Elmondta azt is, hogy a jelentősebb ausztrál nagyvárosokban prosperáló 21 szakmai klubot magába foglaló SKAL Australia közel ezer tagot számlál (ebből a SKAL Hobart közel 90 fiatal és középkorú turisztikai szakember-üzletember taggal rendelkezik), és a napokban a horvátországi Kvarner-öbölben kezdődő SKAL World Congress-en a környező óceániai régióval együtt közel 40 delegáltat szerepeltet.

Alfred Merse javaslatára a SKAL Hobart és a SKAL Budapest klubok rövidesen twinning-, azaz testvérklub-kapcsolatok létesítését kezdeményezik a fenntartható turizmus és a mindkét országban gazdag kínálattal bíró borturizmus alapjain építkezve.

A szakmai rendezvény másik kiemelt előadója Fáska Gábor, a SKAL Budapest tagja volt, aki az MSZÉSZ frissen megválasztott, 2023. januárjától munkába álló budapesti régióvezetője is, valamint „civilben" a szállodai bevételkezelési és online értékesítési megoldásokat működtető Solvatory Kft. alapító-ügyvezetője.

Betekintést nyújtott a budapesti szállodások jelenleg élet-halál harcot jelentő kihívásokkal teli életébe a forgalom, a hazai szállodai kínálat és a küldőpiacok sajátosságai, valamint kiemelkedően az energiaárak hatásai okozta sokk oldaláról.

A szakmai prezentációkat a résztvevők a díszvendég Alfred Merse által celebrált SKAL Toast-ot követően a Continental Hotel Araz Éttermében zárták, Géher Zoltán szállodaigazgató társaságában, Galambos Rita Director of Sales köszöntése után.

Kapcsolódó cikkek