Ausztrál szállásadóktól kapott kritikát a Google és az Apple

Forrás: turizmus.com

 2018. október 19. 11:31

Térkép-készítésük pontatlanságát kérték számon a technológiai óriásokon két dél-ausztráliai közösségből.

A travelwirenews.com beszámolója szerint Innamincka az ország legészakkeletibb szegletében fekszik, csaknem 1200 kilométerre a közép-ausztráliai Adelaide-től. Port Lincoln pedig az Eyre-félsziget partjain található, 650 kilométerre a fővárostól. A két település aligha lenne különbözőbb egymástól, mégis ugyanazzal a problémával küszködik.

A Google térképe rossz – állítják. Innamincka ugyan csak 12 ember lakhelye, turisztikai értéke azonban ennél jóval nagyobb, ugyanis az Ausztrália felfedezésében jelentős szerepet játszó Burke és Wills expedíciójának helyszíne: mindketten kiéhezve és legyengülve haltak meg Innaminka közelében 1861-ben, amikor megpróbáltak Melbourne-ig visszajutni.

Innamincka felfedezőinek nyomában

Fotó: turizmus.com

A városka Közép-Ausztrália turizmusának motorja, ám nehezített pályán: a Google térképe alapján 24 órányi autóútra van Adelaide-tól, holott a helybéliek szerint a távolság 12 óra alatt simán megtehető. A Google frissített: 16 órát regisztrált.

Az egyik innaminckai szállásadó azt gyanítja, hogy a Google rossz útvonalat vett figyelembe. Holott ez az információ alapvető fontosságú, hiszen gyakran kap olyan telefonhívásokat, amelyet túl hosszúnak tartják a távolságot, és azért bizonytalanodnak el.

Hasonló a helyzet Port Lincolnnal, amely a bájos Eyre-félszigetről és halászatáról híres, ám az Apple térképe azt állítja róla, hogy csak hajóval lehet megközelíteni, holott az első számú nemzeti autópályáról közvetlen leágazáson el lehet jutni oda.

A kereskedelmi és turisztikai kamara elnöke, Jack Ritchie azt mondja, még csak ne is jár komp vagy hajó a környéken, teljesen érthetetlen az Apple félretájékoztatása. Az ausztrál települések a térképinformációk mielőbbi pontosításáért lobbiznak.

A Google szóvivője legalább válaszolt a felvetésre, mondván, az utazási idő becslését több forrás alapján végzik, de esetenként lehetséges pontatlanság, viszont a felülvizsgálás sem hozott 16 óránál jobb eredményt Adelaide és Innamincka között. Az Apple viszont nem is válaszolt a megkeresésre.

Kapcsolódó cikkek

Indul a Taxify Debrecenben

2018. október 04.