A fenntartható turizmus témájában mutat be ötven ausztriai jó gyakorlatot egy új kiadvány

Forrás: turizmus.com

 2024. április 02. 12:28

Elkészült és ingyenesen letölthető az Österreich Werbung Fenntartható turizmus Ausztriában című kiadványa.

Ausztria a világ egyik legfenntarthatóbb úti céljaként pozícionálja magát, s mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbra is az élvonalban maradjon. E célok megfogalmazása és a hozzá vezető út felrajzolása a 2019-ben kidolgozott osztrák szövetségi turizmusstratégiában, a "Mesterterv T" dokumentumában kerültek megfogalmazásra. Az új „Fenntartható turizmus Ausztriában” című kiadvánnyal az osztrák turisztikai marketingszervezet, az Österreich Werbung már megvalósult jó gyakorlatok bemutatásával kívánja a cél elérését ösztönözni.

„Célunk az, hogy nemzetközi szinten pozícionáljuk és proaktívan népszerűsítsük legkiválóbb projektjeinket. A fenntarthatóság egyre fontosabbá válik az emberek mindennapjaiban. Az Österreich Werbung feladata, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Ausztriában ehhez kiváló turisztikai kínálat áll rendelkezésre” – nyilatkozta a kiadványról Astrid Steharnig-Staudinger, az Österreich Werbung vezérigazgatója.

Ötven ausztriai jó gyakorlatot mutat be egy most elkészült kiadvány

Fotó: 123rf.com

A kiadvány öt kategóriában 50 kiváló ausztriai mintaprojektet mutat be, amelyek sikeresen megvalósítják a fenntartható turizmust a téli, a nyári, a mobilitás, környezetgazdálkodás és társadalmi területeken. A példaértékű projektek bemutatásának célja az, hogy elősegítse és támogassa a harmonikus egyensúly kialakítását és előmozdítását a környezetvédelem, a szociokulturális jólét és az ökológiai fenntarthatóság között – olvasható a bevezetőben.

A kiadvány megvalósítását és módszertanának kialakítását a világszerte tevékenykedő, dániai fenntarthatósági tanácsadó cég, a Sustainia végezte – írja blogján a GD Consulting.

További információ és a kiadvány elérhető ITT.