Az 1000. napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegyet adja át a FATOSZ

Forrás: turizmus.com

 2015. október 14. 18:01

Fontos mérföldkőhöz érkezett a napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegy: a 2011 óta eltelt 4 évben a vártnál jóval magasabb számban jelentkeztek minősítésre a falusi vendégházak, melynek eredményeként eljutotta az 1000. védjegy átadásáig. Erre október 15-én kerül sor.

A védjegyet Jánkmajtis községben dr. Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár adja át a FATOSZ vezetőinek részvételével.

A napraforgós minősítés legfőbb célja, hogy segítse a turistákat a minőségi falusi szálláshelyek kiválasztásában, eligazodást jelentsen a tudatos turisták számára, de emellett az is, hogy a napraforgó a falusi turizmus igazi jelképévé váljon. A magyar állam tulajdonában lévő védjegy rendszert a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megbízottjaként a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége koordinálja, és a szövetség végzi a szálláshelyek minősítését is.

Az 1000. Nemzeti Tanúsító Védjegyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Jánkmajtis községben található Bíró Vendégház nyerte el, melynek eredményeképpen büszkén viselheti a 4 napraforgós Védjegy táblát. A szálláshely 4 szobával és 10 férőhellyel várja vendégeit, akik az ukrán és román határhoz egyaránt közel eső település 15-20 kilométeres körzetében számos természeti és épített kulturális vonzerő nyújtotta kikapcsolódási lehetőségét élvezhetik. A vendégház üzemeltetői nemcsak szállást adnak, hanem felvállalják a szatmári táj értékeinek és tájjellegű termékeinek a népszerűsítését is.

További információ: www.fatosz.eu