Az Accent Hotels szállodái ismerős arcokkal várják a vendégeket

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. május 03. 15:53

A nyitás bejelentése óta az Accent Hotels szállodáiban ugyan nem tapasztaltak rohamos növekedést a foglalásokban, és májusra is alacsony még a töltöttségük, de erős nyári forgalomra számítanak.

Merkli Bálint, a csoport marketingvezetője a Turizmus.com kérdésére elmondta, hogy a szállodalánc vezetői és a munkatársak is nagy örömmel fogadták a nyitás hírét, és alig várták, hogy az enyhítések következő szakaszában újra megnyithassák szállodáikat a szabadidős céllal utazó vendégek felé is.

Eddig is több budapesti és vidéki szállodájuk nyitva tartott, ilyen például a székesfehérvári Best Western Plus Lakeside Hotel, a pécsi Corso Hotel vagy az Art Hotel Szeged, ide a novemberi korlátozások bevezetése után is várták az üzleti, gazdasági vagy oktatási céllal utazó vendégeket.“A legtöbb, november óta üzemszüneten lévő belföldi szállodánk megnyithatta a kapuit a négymillió beoltott bejelentése után az elmúlt hétvégén, a többi ház pedig egy-két napon belül követi őket" – tájékoztatta szerkesztőségünket Merkli Bálint.

 

Ausztriában május 19-én, Sikondán júniusban nyitnak

Az egyetlen kivétel a sikondai Ambient Hotel & AromaSpa, ahol a szállodacsoport a kényszerzárás alatt jelentősebb felújítási munkálatokat kezdett. Mivel ezek még folyamatban vannak, így ezt a szállodát legkorábban nyár elején tudják majd megnyitni.

Eközben az Accent osztrák szállodáiban is gőzerővel zajlanak a vendégfogadást megelőző munkálatok, ott az aktuális szabályozással összhangban május 19-ei nyitással számolnak.

Az üzemszünet ideje alatt is folyamatosan karbantartottuk szállodáinkat, köszönhetően kollégáinknak is, akik szorgosan kivették részüket a kisebb-nagyobb munkálatokban, így azt mondhatjuk, hogy alapvetően készen álltunk az újranyitásra” – osztotta meg velünk Merkli Bálint.

accenthotels

Gotthard Hotel. Az Accent Hotels legtöbb szállodája a múlt hétvégén megnyitott, a többi pedig egy-ként napon belül követi őket

Fotó: Accent Hotels

A nyitva tartó Accent-szállodák eddig is szigorú higiéniai szabályok szerint alakították működésüket, és a szállodalánc tagjai az újranyitást követően is fokozottan figyelnek, hogy az aktuális rendeleteket követve és betartva a vendégeknek maximális védelmet és kényelmet tudjanak nyújtani.

 

Fontosak az ismerős arcok

A járvány miatti üzemszünet alatt is igyekeztek megtartani a kollégákat, hogy az újranyitás után a vendégeik ismerős arcokkal találkozhassanak a szállodáikban. De a válság az Accentet sem kímélte, több munkatársuk elhagyta a pályát, és más szektorban kezdett dolgozni.

Ettől függetlenül Merkli Bálint szerint “megmaradt egy olyan stabil munkavállalói bázis, akik segítségével meg tudjuk lépni az újranyitás folyamatát, ezzel párhuzamosan bízunk abban, hogy fel tudjuk tölteni majd a nyitott pozíciókat is.” A toborzás az Accentnél szinte minden területet érint, de igyekeznek minél hamarabb megtalálni az új munkatársakat.

 

Növekvő keresletre számítanak

A védettségi igazolvány meglétét az aktuális rendeleteknek megfelelően érkezéskor, a szállodába való bejelentkezés során ellenőrzik, de “az érkezés előtti napokban, és már a foglalás pillanatában is jelezzük minden csatornán vendégeink felé, hogy a védettségi igazolvány felmutatása egy szükséges és elengedhetetlen feltétele lesz a szállodában való tartózkodásnak” – nyomatékosította a szakember.

A nyitás után a marketingvezető szerint rohamos növekedést nem tapasztaltak a foglalásokban, és a májust tekintve is alacsonyabb még a töltöttségük, de “abszolút pozitív kép rajzolódik ki a nyári keresletet illetően”, a tavalyi év ugyanezen időszakában is hasonló volt az előrejelzésük.

Az utóbbi napokban azonban jelentősen megnövekedett a beérkező telefonhívások, e-mailek száma, a vendégek még bizonytalanok bizonyos kérdésekben, például hogy meddig kell védettségi igazolvány felmutatásával utazni, vagy hogy mi történik a foglalásukkal, ha nincs még védettségi igazolványuk. Így az Accent vezetősége abban is bízik, hogy a következő napokban, hetekben erősödhet a szállodáik iránti kereslet.