Az Accent Hotels új márkát vezet be az osztrák piacra

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. október 05. 17:34

2021-ben kezdi meg működését a Best Western-lánc új márkájának egysége Ausztriában, az első osztrák Aiden szálloda üzemeltetője az Accent Hotels lesz.

A laza és stílusos liferstyle hotel, az Aiden by Best Western átadása 2021 második negyedévében várható. A 90 szobás Aiden by Best Western @ Stadtgut Hotel Steyr új trendet teremt a történelmi osztrák város modern üzleti környezetében. A hotel üzemeltetője a budapesti Accent Hotels, amelynek portfóliójába 23 szálloda tartozik több mint 1700 szobával Ausztriában és Magyarországon – tájékoztatott a Best Western.

Fiatalos dizájn jellemzi az új lifestyle hotelt

Fotó: Best Western

Az első osztrák Aiden by Best Western szálloda a felső-ausztriai Steyr városában található TIC Technology and Innovation Centerben kap helyet. A hotel a lifestyle szegmens új butikhotelmárkája.

„Nagy örömünkre szolgál és büszkék vagyunk, hogy mi működtethetjük az első Aiden by Best Western szállodát Ausztriában, ezen a vonzó és fontos helyen. Szállodánk modern stílusban és egy különleges dizájnkoncepció jegyében fogja visszatükrözni a város, a természet és az innováció témáit. Ez az új lifestyle márka tökéletesen összhangban van egyedi és stílusos szállodánkkal" – magyarázza Csordás Imre, az Accent Hotels vezérigazgatója. Az Accent üzemelteti egyébként a Best Western Plus Lakeside Hotelt is Székesfehérváron.

A képen balról jobbra: Marcus Smola, a BWH vezérigazgatója, Csordás Imre, az Accent Hotels ügyvezetője, Ivona Meissner, BWH, Gerald Hackl polgármester, Wolfgang Schlederer, Er-Sie-Es-Bau és Helmut Zöttl alpolgármester

Fotó: Best Western

Az üzemeltető 360 fokos szállodai menedzsment megoldást kínál ingatlantulajdonosoknak és befektetőknek a kelet-közép-európai régióban.

„Mint jövőbeli üzemeltetők, mi már a hotel tervezési fázisába bekapcsolódtunk, ez a legideálisabb módja egy új hotelprojekt elkezdésének. Egy hotel kialakításánál fontos, hogy vonzó legyen a vendégek számára, ugyanakkor praktikus legyen az üzemeltetése is.

A BWH Hotel Group szakértőivel együtt a mi csapatunk is részt vett a hotel megtervezésében annak érdekében, hogy egy izgalmas és modern külső szülessen, ahol a működési eredményt is maximalizálni lehet és a befektető is megfelelő megtérülésben bízhat" – hangsúlyozta Csordás Imre.

A hotel építése idén márciusban kezdődött el egy 5000 négyzetméteres területen a Stadtgut Steye ipari parkban, ahol jelenleg 50 vállalkozás működik, 1300 főt foglalkoztatva, néhány perces autózásra Steyr történelmi belvárosától. A hotel várhatóan 20 új munkahelyet teremt a városban.

Az Aiden by Best Western modern, fiatalos hotelkoncepciót követ és a középkategória felső szegmensét célozza meg kortárs kényelemmel, nem hagyományos dizájnnal, stílusos környezettel és okos szolgáltatásokkal.

A tágas lobbi középpontjában kap helyet a bár, amely nemcsak a szállóvendégek, hanem a helyiek számára is találkozóhelyet kínál rendszeres programjaival.

A modern dizájn középpontjában három téma – város, természet és fém – áll, kapcsolódva a város és környéke múltjához és jelenéhez. A 90 szobás szállodához ugyanennyi parkolóhely, rendezvényterem és elektromos töltő is tartozik.

Az Aiden by Best Western márkának jelenleg 11 egysége van világszerte: egy Dél-Koreában, három Franciaországban, egy-egy Olaszországban és Németországban, a többi Észak-Amerikában.