Az Accent már az NTAK-ban

Forrás: turizmus.com

 2019. június 26. 21:24

Már csak 4 napig lehet regisztrálni az NTAK-rendszerbe! A kötelező határidő betartására szeretnénk felhívni a figyelmet azzal, hogy a héten minden nap megszólal egy-egy szállodás szakember a témában. Ezúttal Pusztai Erzsébet, az Accent Hotels üzemeltetési igazgatója.

"Szállodáink többsége már túl van a regisztráción, a folyamat ezekben a napokban fejeződött be mindenütt – mondta a szakember. – Ennek csupán az az oka, hogy a szállodák egyenkénti regisztrációjához ügyvezetői elérés vagy meghatalmazás volt szükséges, s ez láncszinten mostanra oldódott meg.

Ugyanakkor a regisztráció egyszerű volt, a felület könnyen kezelhető, a kitöltendő adatok egyértelműek, egyik kollégának sem volt gondja vele, mindenki zökkenőmentesen megoldotta a regisztrációt néhány perc alatt. A szállodai szoftverek pedig ugrásra készen állnak a telepítésre" – tudtuk meg Pusztai Erzsébettől.

Az Accent üzemelteti a székesfehérvári Best Western Plus Lakeside Hotelt is

Fotó: Accent Hotels Facebool-oldala

Az NTAK-rendszer legnagyobb előnyeként azt említette, hogy általa átláthatóbb lesz az ágazat, és a szállodák naprakész adatokat kapnak majd, ami nagyon nagy segítség a piacra való reagálásban, felkészülésben, tervezésben. Jelenleg vidéken a KSH az egyetlen adatforrás, ott viszont ma csak az első negyedéves adatok állnak rendelkezésre, és azon belül sem pontos a kép, hiszen nem mindenki minősíttette magát a Hotelstars rendszerben, velük a statisztika eddig nem tudott mit kezdeni.

A szakember bízik benne, hogy az adatokból személyre szabható szűréssel ki lehet majd nyerni az őket leginkább érintő számokat, mely által aktuálisabban tudják elemezni a trendeket, és pontosabbak lesznek az előrejelzések. Az adatok minden hotelnek segítséget jelentenek majd.