Az Accor úszó szállodával bővíti portfólióját Dubajban

Forrás: turizmus.com

 2022. május 16. 13:19

Az Accor csoport a világhírű Queen Elizabeth 2 (QE2) tengerjáróval bővíti a portfólióját. Az angol királynőről elnevezett hajóra alapos felújítás vár, utána MGallery márkájú szállodaként üzemel majd.

A szállodavállalat bejelentette, hogy a dubaji Ports, Customs and Free Zone Corporation (PCFC) Investments magántőke-befektetési társasággal együttműködve 2022 májusától átveszi a Queen Elizabeth 2 tengerjáró hajó üzemeltetését, a későbbiekben felújítja, majd pedig MGallery márkájú szállodaként fogja üzemeltetni - adta hírül az Accor.

"Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Accorral együttműködhetünk ebben a projektben. Bízunk benne, hogy a csoport szakértelme a QE2-t új korszakba emeli" - nyilatkozta Saeed Al-Bannai, a PCFC Investments vezérigazgatója.

"Az általunk ismert Queen Elizabeth történelmet írt, és bízunk abban, hogy az Accor életben tartja örökségét, és hírneve miatt már önmagában is úti céllá válhat, ahol a vendégek és a látogatók egyaránt egyedülálló élményben részesülhetnek".

A hajó a Dubai Port Rashidban található, a Sheikh Zayed Road közvetlen szomszédságában, így könnyen megközelíthető róla a város minden fő látványossága. A Dubai Nemzetközi Repülőtér, a Dubai Mall, a Burj Khalifa és a La Mer Beach is elérhető kevesebb mint 20 perc alatt, a Palm Jumeirah és a Mall of the Emirates pedig 35, illetve 29 percre található a hajótól.

qe_2

A felújítás befejezése után az új MGallery Queen Elizabeth 2 447 szállodai minőségű szobával várja majd a vendégeket

Fotó: Accor Hotel Group

"A portfólió Queen Elizabeth 2-vel történő bővítése nagyszerű lehetőség az Accor számára, hogy egy egyedi projektet mutasson be az Egyesült Arab Emírségekben, miközben bővíti az MGallery márka jelenlétét a városban" - mondta Mark Willis, az Accor regionális vezérigazgatója. "Nem csak Dubaj egyetlen úszó szállodáját működtetjük, de hozzájárulunk a Dubai Urban Master Plan 2049-hez is, amelynek célja, hogy feltérképezze a fenntartható városfejlesztés útját, miközben növeli a város, mint globális úti cél vonzerejét."

A felújítás befejezése után az új MGallery Queen Elizabeth 447 szállodai színvonalú szobával, kilenc étel- és italbolttal, tíz tárgyalóval, 5620 négyzetméteres szabadtéri rendezvényekre alkalmas területtel, hat kiskereskedelmi üzlettel, úszómedencével és edzőteremmel rendelkezik majd.
Az Accor jelenleg 62 házat üzemeltet az Egyesült Arab Emírségekben, és további 20 hotel építése van előkészítés alatt.

A QE 2 1969 és 2008 között hajózott elsősorban Európa és Észak-Amerika kikötői között, majd Dubajba költözött, hogy úszó szálloda működjön benne. A hajó átalakítása lassan haladt, csak 2018-ban készült el teljesen.