Az Accor "vendéglátás szíve" kampánya az ENSZ Turisztikai Világszervezetével tér vissza

Forrás: turizmus.com

 2022. július 07. 10:12

Második évadával érkezik az Accor Heart of Hospitality című kampánya és podcastja, amely a turisztikai ágazatot népszerűsítve osztja meg munkatársai történeteit, és új hangokat szólaltat meg Európa minden szegletéből.

Az Accor "vendéglátás szíve" (Heart of Hospitality) kampánya és podcast-sorozata az Európa-szerte a vendéglátásban dolgozók szenvedélyről, mesterségről, kreativitásról és „szívről" szóló történeteivel tér vissza. Mivel a globális munkaerőválság folytatódik, a szállodalánc– kihasználva az iparágban betöltött európai vezető szerepét – bemutatja az ágazatot, a benne dolgozó embereket, a lehetőségeket és a karriereket, azt, hogy a szállodaipar és a vendéglátás nemcsak a gazdaság kulcságazata, de kiváló karrierlehetőséget is jelent.

„Az idegenforgalom évente milliárdokkal járul hozzá a globális gazdasághoz, világszerte minden tizedik ember ebben szektorban dolgozik. A vendéglátás a makroszintű szemléleten túl az emberekről, a mesterségről és a szenvedélyről szól. Azokról, akik a szívvel-lélekkel végzik munkájukat és folyamatosan fejlődnek karrierjük során" – mondta Duncan O'Rourke, az Accor észak-európai vezérigazgatója.

Natalia Bayona

Fotó: heart-of-hospitality.com

A Heart of Hospitality podcast legutóbbi epizódjában Duncan O'Rourke és Natalia Bayona, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének innovációs, oktatási és beruházási igazgatója beszélget az innováció fontosságáról, a technológia szerepéről a turizmus világában, de szó esik a fenntarthatóságról és az oktatás hihetetlen értékéről és erejéről is. Emellett megvitatják a vezetői szemlélet és a fejlesztés jelentőségét a globális közösségekben – olvasható az Accor közleményében.

Natalia Bayona energikus és céltudatos fiatalként kezdte, és közel két évtizedes karrierje során eljutott hazájában, Kolumbiában a turisztikai minisztérium kereskedelmi osztályára, ma pedig az oktatás, az innováció és az ágazati befektetések előmozdításáért felel az ENSZ Turisztikai Világszervezeténél.

„Akiben van energia és szeretne tanulni, arra csodálatos karrier vár – mondja Natalia a turisztikai ágazatban rejlő lehetőségekről. – A turizmus a béke motorja: betekinthetünk abba, hogyan dolgoznak ugyanazért a célért a különböző kultúrákból érkező emberek."

Az epizód a fiatalok értékes hangját és az általuk hozott új perspektívát járja körül. Ez a demográfiai csoport a globális turisztikai munkaerő 50 százalékát teszi ki. „Az innovációt a fiataloknak kell vezetniük, a mi dolgunk felhatalmazni őket arra, hogy a jövőt már ők alakítsák. A legtöbb fiatalt a vendéglátás foglalkoztatja, így nagyon dinamikus és innovatív terület. Emberközpontúsága miatt minden egyes pillanatban újítani kell, hiszen minden ember más és más. (...) Ez a turizmus varázsa – nagyon emberi, és az előnyeit azonnal érezni. Ez nem öt év vagy öt hónap múlva lesz esedékes, hanem azonnal megváltoztathatja az életedet. Nem hiszem, hogy van más ágazat, ami erre képes” – zárja Natalia Bayona .

A teljes epizód ezen az oldalon érhető el.