Az AccorHotels 22 milliárd euróval járul hozzá a nemzetközi GDP-hez

Forrás: turizmus.com

 2016. február 17. 16:28

Az AccorHotels publikálta az első nemzetközi társadalmi-gazdasági lábnyomáról szóló kutatásának a megállapításait.

A kutatás illeszkedik a Csoport társadalmi felelősségvállalásának a stratégiájába és célja, hogy mérhetővé és elemezhetővé tegye a Vállalat működését a nemzetközi és helyi gazdaságokban. A kutatás megállapításai segítenek a Csoportnak abban, hogy megerősítse a pozitív hatásokat a szállodák körüli közösségekben és limitálja a negatív hatásokat, melyek a növekedéséből fakadóan keletkezhetnek. A kutatást az Utopies tanácsadói cég végezte és az Ernst and Young független szakértői auditálták és kiterjedt a Csoport 3600 szállodájára és a 2013-as pénzügyi adatokra támaszkodott.

A két legfontosabb megállapítás az alábbi.

Az AccorHotels körülbelül 880.000 embernek ad munkát (közvetlen, közvetett és indukált). A 186.000 közvetlenül a fő tevékenységéhez kötődő munkahelyen felül  a Csoport működése körülbelül 700.000 indirekt és indukált munkahelyet hozott létre vagy támogat  világszerte három különböző szektorban: vállalati szolgáltatások (mosoda, takarítás, biztonsági szolgálat), mezőgazdaság (a F&B aktivitás körül) és közösségi szolgáltatások (oktatás, egészségügy és szállítmányozás). A kutatás szerint az AccorHotels által létrehozott minden egyes új munkahely további négy másik állást is támogat világszerte.

Az AccorHotels elsősorban a gazdasági eredményekhez járul hozzá azon országokban, ahol jelen van.

A Csoport 22 milliárd euróval járul hozzá a nemzetközi GDP-hez, ami megegyezik  egy teljes ország, mint például Ciprus hozzájárulásával. Ez a hozzájárulás a Csoport direkt hozzájárulását jelenti továbbá a beszállítói, a háztartások fogyasztása és a közkiadások által generált aktivitásokat is. Összességében a Csoport tevékenységének gazdasági hatása korrelál a helyi jelenlétével. Másként szólva Franciaországnak, Németországnak, Ausztráliának, Nagy-Britanniának és Brazíliának jelentős része van a Csoport által generált gazdasági eredmények/hatások tekintetében. Mindemellett az Egyesült Államok, ahol a Csoportnak kisebb a jelenléte mégis komoly mértékben járult hozzá a GDP-hez (672 millió Euró).

A teljes kutatást az alábbi linken lehet letölteni és megtekinteni:

https://goo.gl/UCIQmi