Az AccorHotels is szerepet vállal a #HeForShe kampányban

Forrás: turizmus.com

 2016. március 08. 17:16

Az AccorHotels, ezáltal az Orbis Csoport is egyike azon 10 vállalatnak világszerte, melyet aktív résztvevőnek választottak a #HeForShe kampányban.

A kezdeményezés célja, hogy bevonja a férfiakat a nők helyzetének a javításába és olyan intézkedések szülessenek, melyek növelik a nemek közötti egyenlőséget. A kampány arca Emma Watson.

A #HeForShe kampányban való részvétellel, az Orbis Csoport és az AccorHotels 9 másik vállalattal, 10 egyetemmel és 10 ország kormányával, amelyek mind az ENSZ „UN Woman" szervezete általkerültek kiválasztásra, elkötelezte magát a 2017-re kitűzött célok megvalósítása iránt.

A vegyes csapatok egyszerűen jobban teljesítenek és több innovációt és kreativitást nyújtanak. Ebben van a sokszínűség ereje. Ezért meggyőződésem, hogy minden férfi kötelessége, hogy támogassa a nőket a karrierjük építésében. – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis S.A. elnök-vezérigazgatója.

Március 8-án a Nemzetközi Nőnapon az Orbis Csoport publikált egy spotot a #HeForShe kampány részeként(link:https://goo.gl/9NKwRj), mely bemutatja azokat az értékeket, melyek a spotban szereplő, különböző országokban és különböző menedzseri pozíciókban lévő 5 férfit jellemeznek. Emellett a vállalat interjúsorozatot készített a Csoport kiválasztott munkatársaival, melyek megjelennek a vállalat weblapján.

Az Orbis Csoport 2017 végéig kitűzött céljai között szerepel a férfi munkatársak motiválása a #HeForShe kampányban való részvételre, férfiak bevonása és részvétele a „Women at AccorHotels Generation" (WAAG) nevű vállalati hálózatban és elérni, hogy a WAAG hálózat tagjainak a 35%-át férfiak adják. A fizetések terén lévő egyenlőségre és a nők képviseleti arányának növelésére való törekvés.

A női vendégek aránya az AccorHotels Csoporton belül a 2000-ben tapasztalt 26%-ról 34%-ra növekedett 2013 végére és valódi kihívássá vált, mivel korábban a szállodaipart főleg férfiak vezették.

AWAAG (Women At AccorHotels Generation) hálózat az Orbis Csoportnál, illetve az AccorHotelsnél dolgozó nőkből áll. Az Orbis Csoportnál a szállodaigazgatók 40%-a nő, ami az AccorHotels globális közösségen belül a legmagasabb arány. A WAAG hálózat célja, hogy megerősítse a vezetői képességeket, jobb munkakörülményeket és kölcsönös inspirációt teremtsen. Workshopok, meetingek és mentoring programok sorozata épült ezen célok köré.