Az AccorInvest az Orbis új stratégiai befektetőjévé válik

Forrás: turizmus.com

 2020. március 12. 11:28

Az AccorInvest tavaly decemberben jelentette be szándékát, hogy nyilvános ajánlattétel útján 100%-osan fel kívánja vásárolni az Orbis SA részvényeit.

A folyamat immár befejeződött és az AccorInvest az Orbis 98.6%-ának birtokosává vált.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Orbist vállalatunkba integrálhatjuk. A Orbis kiváló eszközportfólióval rendelkezik, sok éves tapasztalatot szerzett az ingatlan- és szállodaiparban a kulcsfontosságú piacokon, emellett remek csapatok viszik a napi üzletmenetét. Az Orbis integrációjának köszönhetően az AccorInvest portfóliója immár több mint 900 szállodát és 135 000 szobát tartalmaz, összesen 4 milliárd eurót meghaladó bevételért. Mindez lehetővé teszi, hogy európai földrajzi lábnyomunkat meglehetősen dinamikus piacokra is kiterjesszük, és emellett megerősítsük portfóliónkat a gazdaságos és középkategóriás ágazatokban. Meggyőződésem, hogy az integráció sikeres lesz és óriási potenciált eredményez.” mondta a John Ozinga, az AccorInvest vezérigazgatója a kiadott közlemény szerint.

Novotel Zurich City West Glam

Fotó: Christoph Weiss

A tranzakció kiegészíti az Orbis átalakulását, amely az Orbis szállodaigazgatásának és franchise üzletének Accor általi felvásárlását követi. A felvásárlás tavaly októberben történt 286 millió euró értékben.

Az Orbis 6 országban lévő 73 szállodájával eszközeit tekintve fontos szereplője az ágazatnak, ezért tökéletesen illeszkedik az AccorInvest ökoszisztémájába.

„Az elmúlt években az Orbisban jelentős váltást történt, és óriási átalakuláson ment keresztül. 2019-ben új oldalt kezdtünk a csoport történetében, amely tisztán szállodai befektetővé és üzemeltetővé vált a Kelet-Európai térségben. Az, hogy új befektetőnk van, aki jól megérti és támogatja az Orbis stratégiáját, új lépést jelent a vállalat további fejlődésében. Az AccorInvest és az Orbis immár közös történetet írnak, ami a mai napon kezdődik” – tette hozzá Gilles Clavie, az Orbis SA elnöke és vezérigazgatója.