Az AccorInvest Orbis-részvényeket vesz meg

Forrás: turizmus.com

 2019. december 19. 15:20

Az Accor bejelentette, hogy kötelező érvényű megállapodást írt alá az AccorInvesttel az Orbisban lévő 85,6%-os részesedésének értékesítéséről, részvényenként 115 PLN áron. A tranzakció értéke összesen 1,06 milliárd euró.

Az eladási folyamat az Orbis részvényekre tett nyilvános ajánlattételen keresztül zajlik. Az AccorInvest 2019. december 17-én értesítette a lengyel pénzügyi felügyeleti hatóságot (KNF) a tranzakcióról, amelyet az Accor 2020 első negyedévének végére tervez befejezni – adja hírül az Accor közleménye.

Az Orbis igazgatótanácsa ehhez kapcsolódóan úgy döntött, hogy a nyilvános ajánlattétel eredményéig szünetelteti a 2019. november 13-án bejelentett részvény-visszavásárlási program további elemzését.

Az AccorInvest szállodaipari befektető cég 26 országban 857 szállodát tulajdonol, amelyeket az Accor üzemeltet

Fotó: accorinvest.com

 

A csoport befektetéseinek célja – felújításokon és európai szállodafejlesztéseken keresztül – a szálloda-portfolió konszolidációja. Az AccorInvest és az Accor összehangolja tevékenységét annak érdekében, hogy a szállodavendégek legnagyobb megelégedésére a legszínvonalasabb élményeket nyújtsák.

Az AccorInvest az Accor 2013-ban indult stratégiai átalakulásának megkezdését követően vált szállodabefektetővé, tulajdonossá és üzemeltetővé.